Υλικοτεχνική ενίσχυση του Δημοτικού Σχολείου Μολύβου από τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014, στις 11.30 το πρωί εκδήλωση στο Δημοτικό σχολείου Μολύβου εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων Bergen Ολλανδίας και Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης για την ενίσχυση του εν λόγω σχολείου με εκπαιδευτικό –και όχι μόνο- υλικό. Συγκεκριμένα, οι δύο Όμιλοι στα πλαίσια των διεθνών δραστηριοτήτων και συνεργασίας του ροταριανών Ομίλων διέθεσαν πάνω από 5.000 ευρώ για την αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος , εννέα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οκτώ διαδραστικών πινάκων. Επιπλέον, επισκεύασαν δύο θύρες, διέθεσαν το ανάλογο ποσό για την κατασκευή αρκετών βιβλιοθηκών και ντουλαπών.

Μετά από την περιήγηση στους χώρους του ωραιότατου κτηρίου, χώρους διακοσμημένους με έργα των μαθητών και με πίνακες με σωφρονιστικά μηνύματα, η διευθύντρια του σχολείου, κ. Ευστρατία Εμμανουήλ, και ο δάσκαλος κ. Γιώργος Κουκούλας μας οδήγησαν σε αίθουσα διδασκαλίας, όπου η εκπρόσωπος του Ρ.Ο. Bergen, ροταριανή Αρίνα, μίλησε στους δέκα ροταριανούς της Μυτιλήνης και στους δέκα Μολυβιάτες για το PROJECT που οι δύο Όμιλοι πραγματοποίησαν καθώς και για το Διεθνές Ρόταρυ. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Μυτιλήνης, ρ. Ηλίας Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε με παραδείγματα στις δράσεις του Ρόταρυ, και ειδικότερα του Ρ.Ο.Μυτιλήνης, δράσεις οι οποίες εκτείνονται σε θέματα κοινωνικά, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά, ανθρωπιστικά, διεθνή κλπ.

Τους δύο Ομίλους ευχαρίστησε ο δάσκαλος και ο δυναμικός πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις σχετικές με το Ρόταρυ και τα μέλη του.

Εντύπωση έκανε η παρουσία μητέρων από ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία) οι οποίες κατοικούν μόνιμα στο Μόλυβο και προσφέρουν τεράστια εθελοντική εργασία στο σχολείο, με τη σκέψη ότι, αν ο καθένας δεν κοιτάξει το σπίτι του, αποκλείεται να ενδιαφερθεί κάποιος άλλος!

Εκ μέρους του Ρ.Ο. Bergen η Αρίνα προσέφερε αναψυκτικά, καφέδες και γλυκά σε παρακείμενη καφετέρια.

Για το Ρ.Ο.Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Παπαγεωργίου

mitilini