Χρυσά και αργυρά μετάλλια στα «Βραβεία Ευποιϊας 2015»

Ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ρ.Ο.Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον Ρ.Ο.Πανοράματος και τον Ρ.Ο.«Άριστα Τελείν», οργάνωσαν και φέτος με εξαιρετική επιτυχία την 63η απονομή των «Βραβείων Ευποιϊας» παρουσία των Αρχών της πόλης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και πλήθους πολιτών. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου The MET της Θεσσαλονίκης παρουσία του Διοικητού της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ροταρυ Κωνσταντίνου Καρβούνη και λοιπών αξιωματούχων του Ροταρυ απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στους βραβευόμενους απενεμήθησαν χρυσά και αργυρά μετάλλια και δημόσιοι έπαινοι.

Συγκεκριμένα, χρυσά μετάλλια για την μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά τους, απονεμήθηκαν:

– Στην κ. Τίμη Μπακατσέλου πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Η Στοργή» για την μεγάλη και σημαντικότατη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά της.

– Στο Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» του νομού Πιερίας για το σημαντικό κοινωνικό φιλανθρωπικό του έργο.

– Στον τυφλό φοιτητή του Α.Π.Θ. Αργύρη Κουμτζή για τις εξαιρετικές επιδόσεις του, αλλά και για την δύναμη της ψυχής, πίστης και της θέλησης.

– Στον Υποσμηναγό πιλότο Σπύρο Σώζο για το θάρρος και την αυτοθυσία του.

– Στον ποιητή Δημήτρη Μπρούχο για την σημαντικότατη προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό.

– Στον κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη για την μεγάλη του εθνική και πολιτιστική προσφορά.

– Στον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών «Η Καρτερία» για την σημαντικότατη εθνική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του.

Αργυρά μετάλλια απονεμήθησαν: Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», στους πυροσβέστες Τσαμουρτζή Ευάγγελο και Καπλάνογλου Λεωνίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις», στην κ. Ευφροσύνη Θεοδωροπούλου του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άρτος – Δράση» Ιωαννίνων, στους αδελφούς Χρυσάφης και Ελευθέριος Μερέσης από τη Θάσο και στην κ. Αγγελική Ιωαννίτη της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» του Βόλου. Δημόσιος έπαινος απενεμήθη στην οργάνωση «Check Point» της Θεσσαλονίκης.

Την 63η διοργάνωση της απονομής των Βραβείων Ευποιϊας υποστήριξαν φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η ΔΕΘ Helexpo και ο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλής Μήτκας με θέμα «Η συμβιωτική σχέση Ανθρώπου – Υπολογιστή: Είμαστε χρήστες ή υπηρέτες της τεχνολογίας;». Μετά την ομιλία, ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Θ. κ. Θεόδωρος Ασπασίδης απένειμε ως αναμνηστικό δώρο στον πρύτανη κ. Περικλή Μήτκα το μετάλλιο των 80 χρόνων του ιστορικού πρώτου Ροταριανού Ομίλου της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα πιστό αντίγραφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την εκδήλωση προλόγισαν, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία και στην συμβολή του θεσμού εδώ και 63 χρόνια στην ελληνική κοινωνία, ο Διοικητής της 2484 Ρ.Δ.Π. κ. Κωνσταντίνος Καρβούνης ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το Ρόταρυ στηρίζει σταθερά κάθε πράξη και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως επίπκεντρο τον συνάθρωπο και ο πρόεδρος της κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων κ. Ντίνος Κωστόπουλος που επιμελήθηκε και της παρουσίασης των βραβευμένων. Στην έδρα της διοργάνωσης ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Μάργαρης, ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Πανοράματος κ. Κώστας Κατάκαλος και η πρόεδρος του Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν» κ. Χαρά Στεφανή.