Χαιρετισμός του Διοικητή Γιώργου Χριστοφορίδη για την νέα ροταριανή χρονιά

Ροταριανές και Ροταριανοί συνάδελφοι,

ο ροταριανός τροχός στο γύρισμά του μας έφερε μπροστά σε μια νέα ροταριανή χρονιά. Μια ροταριανή χρονιά που μας βρίσκει αντιμέτωπους με προβλήματα και δυσκολίες. Η πατρίδα μας και η κοινωνία μας, οι συμπατριώτες μας, όλοι μας, περνάμε δύσκολα. Αυτές τις ώρες οι αξίες της φιλίας, της κατανόησης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο και την κοινωνία, δηλαδή οι αξίες που πρεσβεύει το Ρόταρυ, προσλαμβάνουν μεγαλύτερη διάσταση. Όλοι ενωμένοι και με σύμπνοια μπορούμε να παλέψουμε με τις αντιξοότητες και να βρούμε τρόπο, μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα, να προσπεράσουμε τον κάβο και να πλεύσουμε σε πιο ήρεμα νερά.

Ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά το Ρόταρυ είναι για τα δύσκολα. Το Ρόταρυ καλούν οι διεθνείς οργανισμοί να στείλει εθελοντές για εμβολιασμούς σε εμπόλεμες περιοχές, να στείλει εθελοντές με βοήθεια και υλικά σε σεισμοπαθείς περιοχές όπου η γη τρέμει ακόμα. Η ευκαιρία μας να προσφέρουμε είναι τώρα. Τώρα που και το ένα ευρώ μετράει σαν προσφορά, τώρα που και ένα χαμόγελο και μια κουβέντα σε έναν μοναχικό αδύναμο άνθρωπο πιάνει τόπο. Προχθές οι Ροταριανοί της Μυτιλήνης πρόσφεραν νερό στους διψασμένους μετανάστες που στοιβάζονται στην παραλίες της Λέσβου, οι Ροταράκτορες του Βόλου πρόσφεραν νερό στους ηλικιωμένους συνταξιούχους που περίμεναν στην ουρά έξω από τις τράπεζες. Τώρα είναι η ώρα να προσφέρουμε όχι από το περίσσευμα , αλλά από το υστέρημά μας, όπως ο Σουντάμα στον Κρίσνα, που θα διαβάσετε στην Επιστολή του Προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ Ράβι Ραβίντραν, που θα σας κοινοποιήσω με την μηνιαία επιστολή μου. Όπως η χήρα στην αντίστοιχη χριστιανική παραβολή.

Η πατρίδα μας πέρασε και χειρότερες δυσκολίες και το Ρόταρυ ήταν πάντα παρόν. Για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά πρέπει οι Ροταριανές και οι Ροταριανοί να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι, και να γίνουμε όσο μπορούμε περισσότεροι, ώστε η βοήθεια να γίνει και αποτελεσματική και σημαντική ποσοτικά. Ανοίξτε τις πόρτες του Ρόταρυ στους συμπολίτες σας που θέλουν να προσφέρουν, ανοίξτε την καρδιά σας και απλώστε το χέρι σας σε όσους έχουν ανάγκη, που δυστυχώς είναι πολλοί. Δυναμώνοντας το Ρόταρυ, ενώνοντας τις προσπάθειες και τις καρδιές μας, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα.

Μας λέει ο Πρόεδρος Ράβι: «Ό,τι δίνουμε μέσω του Ρόταρυ αποβαίνει ένα δώρο για μας. Και έχουμε όλοι μας μία επιλογή: είτε να κρατήσουμε τα δώρα μας για τους εαυτούς μας είτε να τα δώσουμε στους άλλους και να γίνουμε εμείς δώρο για τον κόσμο. Έχουμε μόνο μια ευκαιρία στην ζωή μας. Και θα έχουμε μόνο μια ευκαιρία σ΄αυτή τη νέα ροταριανή χρονιά. Αυτή είναι η ώρα μας. Ας την εκμεταλλευτούμε και ας προσφέρουμε τον εαυτό μας στον κόσμο.
Εύχομαι καλή ροταριανή χρονιά σε εσάς και στις οικογένειες σας.

Κομοτηνή 1η Ιουλίου 2015
Με ροταριανή αγάπη
Γιώργος Χριστοφορίδης
Διοικητής