Χαιρετισμός του Διοικητή για το 5ο Ροταριανό Συνέδριο της Περιφέρειας 2484

«Φίλοι μ ́ καλωσορίσατε, φίλοι μ ́ κι αγαπημένοι»

Με αυτά τα λόγια, με αυτό το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι της Θράκης, με το οποίο ο Θρακιώτης δημοτικός τραγουδιστής Χρόνης Αηδονίδης καλωσόρισε τους θεατές των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα, με αυτά τα λόγια θα ήθελα και εγώ, Ροταριανές και Ροταριανοί συνάδελφοι, να σας καλωσορίσω τον φετινό Μάη στην Κομοτηνή, στο 5ο Συνέδριο της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας. Μιας Περιφέρειας που ξεκίνησε το 1992, εξάπλωσε το Ρόταρυ σε πέντε Βαλκανικά κράτη και από το 2011 επέστρεψε ξανά την Βόρεια Ελλάδα, από την Κέρκυρα μέχρι την Μυτιλήνη, περιλαμβάνοντας την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη.

Τις τρεις αυτές ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να εμπνευστούμε από τον εκπρόσωπο του Προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ Ράβι Ραβίντραν, τον αγαπητό σε όλους μας Συντονιστή της ζώνης μας Δώρο Ιερόπουλο, ο οποίος θα περάσει αρκετές μέρες στην Περιφέρεια μας, μαζί με την σύζυγό του Έλις.. Θα έχουμε επίσης και την εξαιρετική τιμή να είναι μαζί μας και ο Director της ζώνης μας και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ρόταρυ Şafak Alpay (Chair, Executive Committee of the Board 2015-16, RID 2014-16 ZONE 20-19 (English Speaking), μαζί με την σύζυγό του Deniz, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ρόταρυ και για το Ροταριανό Ινστιτούτο της ζώνης μας (20Β), που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη.

Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός και τ. Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος θα μας μιλήσει για το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, επιστρέφοντας από την Παγκόσμια Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, που γίνεται τον Απρίλιο στην Νέα Υόρκη με την συμμετοχή των ηγετών όλων σχεδόν των κρατών του κόσμου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Συνεδρίου θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε Ροταριανές, Ροταριανούς και φίλους που θα παίξουν μουσική για μας στο Rotarian Music Festival, να επισκεφθείτε την έκθεση ζωγραφικής, που οργανώνει η Περιφέρεια, να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα και στην αγορά της Κομοτηνής, με τον πολύβουο και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Η Θράκη αποτελεί ένα σταυροδρόμι που ενώνει Ανατολή και Δύση, Ευρώπη και Ασία και η Κομοτηνή είναι η πρωτεύουσα της. Και φυσικά το Συνέδριο είναι πάντα μια ευκαιρία για πιούμε ένα καφέ ή ένα κρασί με φίλους, μια ευκαιρία να περάσουμε καλά.

Το Συνέδριο είναι για όλες και όλους τις Ροταριανές και τους Ροταριανούς και έχει να προσφέρει κάτι στον καθένα. Γνωρίστε και συνδεθείτε με νέες φίλες και νέους φίλους, ανακαλύψτε νέες ιδέες και νέους δρόμους προσφοράς και αναχωρήστε πλήρεις και ευχαριστημένοι, με ανανεωμένη την δέσμευσή μας να κάνουμε το καλό στον κόσμο, να γίνουμε ένα δώρο για τον κόσμο, να προσφέρουμε τον εαυτό μας στον κόσμο.

Με ροταριανή αγάπη

Γιώργος Χριστοφορίδης
Διοικητής 2484 Ροταριανής Περιφέρειας 2015-16