Το μεγαλείο του Ρόταρυ

 

Μέχρι ενός σημείου τούτα είναι αποδεκτά και θεμιτά, πλην όμως δημιουργούν την πεποίθηση στον κόσμο του συνεχούς και αδιάλειπτου «δώσε μου για να σου δώσω».

Έτσι μοιραία ,απόψεις και ιδέες περί ανιδιοτέλειας και προσφοράς άνευ ανταλλάγματος θεωρούνται απαρχαιωμένες και ο θιασώτης αυτών των αρχών χαρακτηρίζεται συντηρητικός, αιθεροβάμων,αφελής , γραφικός και ρομαντικός.

Εμείς στο Ρόταρυ , σ όλον αυτόν τον υλισμό σκέψης και δράσης αντιδρούμε ήπια αλλά σθεναρά, προτάσσοντας προσφορά, αγάπη και αλληλοσεβασμό στα μέτρα των δυνατοτήτων του καθενός.

Επίσης εκτός της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο , στο Ρόταρυ βρίσκουμε διασκέδαση, χαλάρωση,νέους φίλους, νέες ιδέες και νέα οπτική γωνία ενατένισης του κόσμου.Παράλληλα είναι ένας τόπος καλλιέργειας των σχέσεων μας που περιβάλλονται από αξίες που μας προσδιορίζουν ως άτομα στον κοινωνικό περίγυρο,και επηρεάζουν τη στάση μας στη ζωή.Στο Ρόταρυ πιστεύουμε ανεπιφύλαχτα στην αξία της πίστης μας προς το Θεό και στην ενσυνείδητη εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων,ταυτόχρονα με την εθνική συνείδηση , τη φιλοπατρία και το σεβασμό στο περιβάλλον όπου ζούμε.

Συγχρόνως με τη συμβολική μας συμμετοχή στα προγράμματα του Διεθνούς Ρόταρυ, για την καταπολέμηση των σοβαρών προβλημάτων της πολιομυελίτιδας, της έλλειψης νερού,του αναλφαβητισμού ,και της μάστιγας των ναρκωτικών ,προσπαθούμε να βρούμε πεδίο δράσης για να συμβάλουμε στη βοήθεια του κάθε αναξιοπαθούντα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας.

Ο Ροταριανός Όμιλος αποτελεί μια φιλόξενη στέγη ανθρώπων που εμφορούνται από την ιδέα της προσφοράς και βρίσκουν ομοϊδεάτες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ομοϊδεάτες που θα ενστερνιστούν την αλληλοεκτίμηση που υπάρχει μεταξύ των μελών του Ομίλου, ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της κοινωνικότητας χωρίς χλιδή και επίδειξη ,συνανθρώπους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ανθρωπιστική προσφορά και την πολιτισμική συνεισφορά, επαγγελματίες που νοιάζονται για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των 1.500.000 ροταριανών συναδέρφων τους σε 170 χώρες του κόσμου.

Πολλοί άνθρωποι ,παρασυρμένοι από αδαείς ή και κακοπροαίρετους, έχουν λαθεμένη αντίληψη και σφαλερή εικόνα για μας.
Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους , οι οποίοι λόγω κάποιας υποχρέωσης, σχεδόν δυσανασχετώντας, παραβρέθηκαν σε ροταριανές συνεστιάσεις και στο τέλος αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν απολογούμενοι για την πλάνη τους.Αυτοί στο μέλλον γίνονται και οι καλύτεροι ροταριανοί.

Η προσπάθεια μας είναι δύσκολη ,όμως η χαρά της προσφοράς ,μας δίνει κουράγιο να πυκνώσουμε τη δράση μας με έργα προσφοράς, που σε τελική ανάλυση είναι και τα ερεθίσματα που ωθούν κάθε καλοπροαίρετο να μας πλησιάσει και να μας πλαισιώσει.

Αυτό αλλοστε είναι και το μεγαλείο του Ρόταρυ…..Η χαρά που μας δίνει η προσφορά και τα χαμογελαστά πρόσωπα.!!

Αναστάσης Καψογεώργης
Προπρόεδρος