Τιμήθηκε ο ευεργέτης ροτ. Λάμπης Τσίμας για τη διαμόρφωση νέων αιθουσών χημειοθεραπείας

Τα χαμόγελα ασθενών, νοσηλευτών, γιατρών και όλων όσων βρέθηκαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που βίωσε ο ευεργέτης της πόλης ροτ. Χαραλ. Τσιμάς στα εγκαίνια της επέκτασης της νέας μονάδας χημειοθεραπείας, η οποία κατασκευάστηκε με δικές του δαπάνες.

Εκεί όπου η Πολιτεία απέχει, ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης και του Νοσοκομείου, αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και ενεργεί αποτελεσματικά, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση με τη διαμόρφωση τριών αιθουσών σε χώρους χημειοθεραπείας, αυξάνοντας τη δυναμικότητα των καθημερινών συνεδριών από 40 σε 60 σε ένα σύνολο περίπου 600 – 700 ασθενών.

Την τελετή αγιασμού των ανακαινισμένων χώρων στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξηγώντας ότι επέλεξε να είναι παρών «γιατί θέλησα με αυτόν τον τρόπο να τιμήσω τον ευεργέτη της πόλεως και του τόπου μας, τον ροτ. Τσιμά. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει τα αισθήματά του για την πατρίδα. Γίνεται για άλλη μια φορά ευεργέτης σε ένα καίριο σημείο του Νοσοκομείου μας και μάλιστα για μια τόσο ευαίσθητη κατάσταση. Το περιβάλλον παίζει πάντοτε ρόλο. Τον ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για τις ευεργεσίες του, για τις ευαισθησίες του και για όσα προσφέρει και θα προσφέρει. Αυτοδημιούργητος, με θαυμάσιο οικογενειακό περιβάλλον, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση. Στην Ελλάδα έχουν εκλείψει και οι ευεργέτες που αλλού διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο. Τον ευχαριστούμε. Ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει. Εδώ σε αυτό το Νοσοκομείο, πιάνει τόπο η ευεργεσία. Ευχόμαστε οι θεραπείες εδώ να έχουν αποτέλεσμα και οι ασθενείς να αποθεραπεύονται πλήρως. Καλό μήνα και καλή πρωτοχρονιά. Για εμάς στην Εκκλησία είναι αρχή του εκκλησιαστικού έτους σήμερα κι ευχόμαστε όπως η αρχή του έτους».

Συγκινημένος ο ευεργέτης δέχτηκε την αγάπη των καλεσμένων αλλά και του προσωπικού και ασθενών της Μονάδας που λειτουργεί σε ένα άψογο ξενοδοχειακό περιβάλλον, παρέχοντας ποιότητα στις υπηρεσίες θεραπείας καρκινοπαθών που στο παρελθόν υποβάλλοντας σε χημειοθεραπείες σε διαδρόμους, ως συμπληρωματικά περιστατικά σε άσχετες κλινικές κ.λπ.

Οσο και να προσπάθησε ο ροτ. Λάμπης Τσιμάς, πλαισιωμένος από την οικογένειά του, να ελέγξει τη συγκίνηση, ήταν αδύνατο να τα καταφέρει, ιδιαίτερα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου όπου οργανώθηκε η τιμητική εκδήλωση από το Σύλλογο Καρκινοπαθών, την 5η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Τη δωρεά του ροτ. Τσιμά εξήρε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Ελένη Φουστούκου, επισημαίνοντας ότι ο ανακηρυχθείς επίτιμος Πρόεδρος ροτ. Τσιμάς έχει προσφέρει πολλά στους καρκινοπαθείς. «Πριν από 3,5 χρόνια που ήρθε ο ογκολόγος οι άνθρωποι κάνανε χημειοθεραπείες στο παλιό κτίριο του Νοσοκομείου που ήταν ένας χώρος χάλια. Για πρώτη φορά μας έδωσε κάποια χρήματα, συμπληρώσαμε κι εμείς και κάναμε τέσσερις αίθουσες χημειοθεραπείας και δεύτερη φορά τώρα με τη συνδρομή του δημιουργήθηκαν άλλες δύο αίθουσες».

Ο εκτελών χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Χαρ. Μπαλής τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική δωρεά, και η μονάδα διαθέτει πλέον έξι επιπλέον κρεβάτια χημειοθεραπείας. Οπως ανέφερε, η δυναμικότητα της μονάδας χημειοθεραπείας με την επέκταση αυξάνεται σε 60 ασθενείς, από 40 που μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα. Ανέφερε ακόμη ότι η Διοίκηση έκανε ενέργειες, και αναμένει την πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού γιατρού, για να ενισχυθεί περαιτέρω η μονάδα. Σημειώνεται ότι ήδη εργάζονται ένας μόνιμος και ένας επικουρικός γιατρός που ανέλαβε καθήκοντα πρόσφατα. Ο μόνιμος γιατρός ογκολόγος κ. Γ. Ρήγας εξήρε κι εκείνος τον ροτ. Τσιμά, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε μια φορά να τηλεφωνήσει στον ροτ. Τσιμά για να του θέσει κάποιο πρόβλημα και να μην βρει άμεση ανταπόκριση.

«Κάθε πράξη, κάθε έκφραση αλληλεγγύης όπως ετούτη εδώ, είναι διακηρυγμένος πόλεμος ενάντια στην αναλγησία του συστήματος και των ανθρώπων που εμπορεύονται τον πόνο», είπε μεταξύ άλλων ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ κ. Νεστ. Αντωνίου, ενώ τις ευχές τους στον ροτ. Τσιμά να συνεχίσει την προσφορά του, εξέφρασαν ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρ. Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Γ. Μουλάς κ.α.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο ροτ. Τσιμάς ευχαρίστησε το Θεό που όπως είπε τον αξίωσε να προσφέρει στον τόπο του και να βοηθάει τον τόπο του, δηλώνοντας ότι όσο μπορεί θα συνεχίσει την προσφορά του.

Διαβάστε περισσότερα :Νέα πτέρυγα του Ροταριανού Τσιμά Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου