Τιμήθηκαν οι γιατροί και οι χορηγοί για την προσφορά τους στο πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις

Με εξαιρετική επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης: «Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για ανασφάλιστους, πολύτεκνους και άπορους Θεσσαλονικείς».

Από τις 15 ως τις 22 Νοεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, εξετάσθηκαν εντελώς δωρεάν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς κάνοντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες, με την στήριξη και την ανιδιοτελή προσφορά πολλών κορυφαίων ιατρών και καθηγητών της πόλης μας και την υποστήριξη πολλών μεγάλων επιχειρήσεων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην ωραία αυτή πρωτοβουλία η οποία συνέβαλλε έμπρακτα στην ανακούφιση όλων εκείνων των συμπολιτών μας που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες παροχής υγείας.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργου Ορφανού, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χάρη Αηδονόπουλου και του βουλευτή Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη απονεμήθηκαν στους ιατρούς και στους χορηγούς αναμνηστικά τιμητικά διπλώματα και πλακέτες των 80 χρόνων αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης (1934 – 2014).

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συντελεστές της πετυχημένης για 2η συνεχή χρονιά διοργάνωσης και αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά των μη κερδοσκοπικών σωματείων τα οποία εν μέσω μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πολίτης λόγω της οικονομικής κρίσης, έρχονται να συμβάλλουν και να συνεισφέρουν στην ανακούφιση χιλιάδων συμπολιτών μας.

Ακολούθως, ο διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Κωνσταντίνος Καρβούνης αναφέρθηκε στην παγκόσμια δύναμη του Rotary και στα χιλιάδες προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που υλοποιούνται από ροταριανούς σε κάθε γωνιά της γης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης ανήγγειλε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συνεχισθούν και στο μέλλον, όσο υπάρχει ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας.

Αναμνηστικά διπλώματα για την προσφορά τους στην Εβδομάδα Προληπτικής Ιατρικής, μαζί με πλακέτες των 80 χρόνων του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκαν στους ροταριανούς ιατρούς και καθηγητές: Αστέριο Τούσινα, Αλεξάνδρα Στολτίδου, Λάζαρο Μάντση, Φαίδωνα Μαγγιώρη, Γεώργιο Κόντζογλου, Σοφία Μπέφα – Παπανδρεάδη, Αικατερίνη Ιατρού, Κυριάκο Κατσίκη, Θωμά Γερασιμίδη , Γεώργιο Δάκο , Κωνσταντίνο Ματιάκη, Σάββα Καλαϊτζίδη , Επαμεινώνδα Φαχαντίδη, Θωμά Τσουκαλά, Κωνσταντίνο Ιμπριάλο, Αγγελική Δημοπούλου, Δανάη Παλαμίδου, Χρήστο Παπαδόπουλο, Παναγιώτα Τσικάκη, Χρήστο Σπυρόπουλο, Ηλιάνα Αριστοκλέους, Μαρία Μυρωνίδου-Τζoυβελέκη, Μαγδαλινή Φιλιππιάδου, Μαίρη Μαντση, Δέσποινα Δριβάκου, Κλεοπάτρα Γκιονέ και Αριστοτέλη Αποστολίδη.

Επίσης τιμήθηκαν για την ενεργό τους υποστήριξη το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η Φαρμακευτική εταιρία IΩΝ ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ Α.Ε., η εταιρία ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε., η Νευρολογική Κλινική ΒΕΤΤΑ ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ, το Κ.Ε.Κ. ΔΡΑΣΗ, η εταιρία SYNCO A.E., η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων OPEL / MotorStar του Ομίλου Επιχειρήσεων Γκιγκιλίνης, η εταιρία Mexil / Σαρηκεχαγιάς, η ΤΕΚΤΟ ΗΕLLAS A.E. του κ. Γιώργου Αρχιτεκτονίδη, η AΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.Ε. (Heineken – Νερό ΙΟΛΗ), ο Ταξιδιωτικός Οργανισμός ΖΟΡΠΙΔΗΣ Α.Ε., η Διαφημιστική εταιρία LIVE PRESS/Below the Line, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος, η Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και το περιοδικό ΕΠΙΛΟΓΕΣ , οι Εφημερίδες ΚΑΡΦΙΤΣΑ και ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ, PLUS FM, CITY INTERNATIONAL και FM 100, οι τηλεοπτικοί σταθμοί TV 100, ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , το ενημερωτικό διαδικτυακό blog THESSTODAY , ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Ο.Α.Σ.Θ., η Κάρτα Υγείας ΕΥ CLUB και ο επιχειρηματίας Δημήτριος Καρατσουμπάνης, καθώς και η Στέγη Πολιτισμού & Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

1BEJ5278

1BEJ5318

1BEJ5349

1BEJ5393

1BEJ5398

1BEJ5404

1BEJ5414

1BEJ5435

1BEJ5443