Τελετή παράδοσης του μεγαλύτερου κοινωνικού έργου του Ρ.Ο. Καβάλας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»

ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΑΣ!

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο φετινός κοινωνικός στόχος και η ενίσχυση ανθρωπιστικού χαρακτήρα του Ομίλου μας έχει ολοκληρωθεί!

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου παζαριού και τα χρήματα ή/ και την παροχή σε είδος δωρητών, εντός και εκτός πόλης, καταφέραμε και ολοκληρώσαμε ένα φιλόδοξο ΕΡΓΟ – ΣΤΟΙΧΗΜΑ, του Ομίλου μας που σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το κράτος ούτε το απαλλάσσει από τις ευθύνες του! Κόντρα λοιπόν στις οικονομικές δυσκολίες, με πρότυπο τα ιδεώδη του Ρόταρυ, ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ», κατάφερε και ευαισθητοποίησε τη κοινή γνώμη.

Με όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου των παιδιών της Παιδόπολης, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, αναλάβαμε δράση, συστρατευτήκαμε σε ένα κοινό αγώνα που φιλοδοξούμε να ανακουφίσει τα παιδιά. Το αποτέλεσμα; Eίναι πλέον έτοιμοι προς χρήση από τα παιδιά της Παιδόπολης, εντελώς ανακατασκευασμένοι οι χώροι Διδασκαλίας και Ψυχαγωγίας. Αυτή η προσπάθεια στηρίχθηκε στις αρχές, στις αξίες και κυρίως στο όραμα του Ρόταρυ που σχετίζεται με τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Η ημερομηνία παράδοσης του έργου μας δεν επιλέχθηκε τυχαία! Στις 23 Φεβρουαρίου γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο τα υπεραιωνόβια γενέθλια του Διεθνούς Ρόταρυ – φέτος, τα 108 χρόνια από την ίδρυση του.

Το ανθρωπιστικό μας έργο έχει κοινωνική αξία και ελπίζουμε να γίνει θεσμός που θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Εμείς οι Ροταριανοί, στηριζόμαστε πάντα στην αξία της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ! Η πορεία ωστόσο και το μέλλον του Ρόταρυ εξαρτάται από τα ίδια τα μέλη του και τη δράση τους. Όλοι μπορούμε και πρέπει να συνδυάσουμε την καλλιέργεια του εθελοντικού και του ανθρωπιστικού πνεύματος και να είμαστε παράδειγμα αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας. «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ». ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διοχετεύσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις στην ικανοποίηση κοινών αναγκών!

Η παρουσία σας στη τελετή παράδοσης αυτού του σημαντικού έργου θα μας τιμήσει και θα μας δώσει κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά!