O Ρ.Ο. Κοζάνης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13-5-2013 την εβδομαδιαία συνεστίασή του

O Ροταριανός Όμιλος Κοζάνης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13-5-2013 την εβδομαδιαία συνεστίασή του. Στην αρχή το λόγο έλαβε ο Βοηθός Διοικητής Γιάννης Μπουμπουρέκας ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του ομίλου σχετικά με το διαπεριφερειακό σεμινάριο των Περιφερειών 2484 και 2470 (Βόρειας και Νότιας Ελλάδας) που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Καλαμπάκα. Μίλησε για την μεγάλη συμμετοχή και τις εξαιρετικές εισηγήσεις. Τελειώνοντας αναφέρθηκε στις βραβεύσεις του Ομίλου από την Περιφέρεια για τη συνεισφορά του στην ημερίδα που έγινε τον Σεπτέμβριο, του ιδίου για το έργο του κατά τη θητεία του ως Βοηθός Διοικητής και του Προέδρου του Ομίλου Σπύρου Γκαραβέλλα για τη συμμετοχή του στο 30ο μαραθώνιο της Αθήνας με το σήμα και τα χρώματα του Διεθνούς Ρόταρυ.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος ο Κοζανίτης» από την φιλόλογο Μαριαρένα Πάλλα που είναι υπεύθυνη της εταιρείας η οποία είπε τα εξής:
«Ο Κων/νος Σιαμπανόπουλος ήταν μεγάλος οραματιστής και δημιουργός που με το έργο του ξεπέρασε τα όρια του Νομού μας και καθιερώθηκε πανελλαδικά ως φάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού. Διαφυλάττουμε έτσι τη μνήμη του στην αιωνιότητα καθώς και ο ίδιος θα θεωρούσε επιτακτική ανάγκη να μην πτωχεύσουμε πνευματικά και να μην υπάρχει και άλλο έλλειμμα παιδείας. Γι’ αυτό είναι χρέος μας και μέλημά μας να προσφέρουμε στο νέο άνθρωπο ευκαιρίες και δυνατότητες ν’ απολαμβάνει τα πνευματικά και υλικά επιτεύγματα. Έτσι προσφέροντας γνώση και καλλιεργώντας κυρίως δεξιότητες, χρειάζεται να συμβάλουμε και να παρέμβουμε δυναμικά στην εξέλιξη της Προσωπικής – Κοινωνικής Ταυτότητας αλλά και Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε με την ΑΜΚΕ στη διεύρυνση των εκπαιδευτικών οριζόντων μέσω Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Δράσεων με Ιδιωτικούς και Δημόσιους Φορείς καθώς και την καλλιέργεια του τοπικού μας πολιτισμού μέσω υλοποίησης δραστηριοτήτων Κοινωνικού χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

DSC05708

Στόχος των 11 ατόμων που συμμετέχουμε στην ΑΜΚΕ καθότι άτομα δραστήρια και με όραμα, είναι να συμβάλουμε δυναμικά στις εξελίξεις διεκδικώντας και παρεμβαίνοντας καθώς θα επιτηρούμε τα δρώμενα στον τομέα του Πολιτισμού και στον χώρο της εκπαίδευσης.

Σ΄ αυτή την Καινοτόμα Δράση που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με άτομα που θα είναι ενεργά με δυναμική παρουσία και θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, προσφέροντας. Επίσης μέσα από σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και ενημερωτικών δελτίων θα δώσουμε το βήμα για επικοινωνία και ενημέρωση ώστε έκαστος ενδιαφερόμενος να έρχεται σ’ επαφή μαζί μας. Γι εμάς βασική προϋπόθεση είναι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε Καινοτόμα Προγράμματα το οποία θα είναι το βήμα για κατάρτιση και απόκτηση επιπλέον προσόντων.

Τέλος πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαραίτητο να αγκαλιάζονται από το σύνολο της Κοινωνίας και να τιμώνται από τους πολίτες και φυσικά να γίνονται συνεχώς προσπάθειες για συμμετοχή, ανάπτυξη και ανάταση της Κοινωνίας μας ώστε να πετύχουμε εφικτούς στόχους.

Συμμετέχοντες στην Εταιρεία: Αθανασόπουλος Χρήστος, Βρακάς Γιώργος, Γαύρου Βασιλική, Γκαραβέλλας Σπύρος, Κολοβού Σταυρούλα, Μοσχοπούλου Ζηνοβία, Νεβεσκιώτης Ιωάννης, Πάλλα Μαριαρένα, Παπαγιαννίδης Ιωάννης, Σταμκόπουλος Θόδωρος, Φράγκου Κωνσταντίνα».

Ακολούθησε διάλογος και στη συνέχεια δόθηκε στην εισηγήτρια ως ενθύμιο το λάβαρο του Ομίλου.

Η βραδιά έκλεισε με την ανακοίνωση για την επόμενη Δευτέρα 20-5-2013 οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεστίαση στο εστιατόριο Πλάτανος στις 9:00 μ.μ. στην οποία εισηγητής θα είναι ο δρ. Παναγιώτης Κυράτσης του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με θέμα «Ο ρόλος της οπτικής ταυτότητας στην προώθηση των προϊόντων».

Η συνεστίαση είναι ανοιχτή στο κοινό.

[two_columns ]

Ο Πρόεδρος
Σπύρος Γκαραβέλλας

[/two_columns] [two_columns_last ]

Ο Γραμματέας
Κώστας Δόδουρας

[/two_columns_last]