Συμμετοχή του Ρ.Ο.»ΑΝΑΤΟΛΙΑ» στο καθιερωμένο ετήσιο διαπεριφερειακό RYLA της Ρουμανίας

Ομάδα 5 Ροταριανών και 5 Ροταράκτ (μία από τις οποίες ήταν η κόρη του τ. προέδρου του Ρ.Ο. Αλεξανδρούπολης, Χρήστου Βαριαμίδη) του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, με επικεφαλή τον Πρόεδρο Μπάμπη Σιδηρόπουλο, επισκέφθηκε την Κραϊόβα της Ρουμανίας, για να συμμετέχει στο καθιερωμένο ετήσιο διαπεριφερειακό RYLA της Ρουμανίας.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Ροταράκτ και Ιντεράκτ από την Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία και Ελλάδα και είχε ως εκπαιδευτές, ροταριανούς, όπως ο DG της 2241 R.D., Daniel Tanase, ο PDG της 2241 R.D. και εκλεγμένος Διευθυντής του R.I. 2016-18 Corneliu Dinca, ο PDG της 2241 Ρ.Π. Ivan Bloch, ο υπεύθυνος RYLA της 2241 R.D. Ovidiu Timofte και ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Βιντίν, Βουλγαρίας, Valeri Iliev και κάποια άτομα με ροταριανή καρδιά, όπως η Christina Veliscu και πολλοί άλλοι-ες.
Παράλληλα με τις εργασίες του RYLA, πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση για το παρόν και το μέλλον του CFC, όπου και επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι βασικές αρχές του CFC. Δηλαδή:

  1. Οι πέντε αρχικοί Όμιλοι του Μπλαγκόεβγκραντ – Κέντρο Βουλγαρίας, Κραϊόβας Ρουμανίας, Νις – Κωνσταντίνος ο Μέγας Σερβίας, Τίρανα Αλβανίας και Θεσσαλονίκης Ανατόλια Ελλάδας παραμένουν οι Όμιλοι, μέσω των οποίων, σε κάθε χώρα, θα μπορούν να προσέρχονται και να ενώνονται μαζί μας, ως επίτιμα μέλη του CFC και να συμμετέχουν.
  2. Οι 5 Όμιλοι θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα μπορούν να ορίζουν τους δύο εκπροσώπους της ειδικής κοινής επιτροπής, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ετήσια πραγματοποίηση RYLA σε διαφορετική χώρα – Περιφέρεια κάθε χρονιά με διετή θητεία και δυνατότητα παράτασης αυτής.
  3. Κατόπιν εισηγήσεως του Γεωργίου Ελευθεριάδη και ομόφωνης απόφασης των παρόντων, ονομάστηκε ο τέως Διοικητής της 2241 Ρ.Π. και εκλεγμένος Διευθυντής του Δ.Ρ. 2016-18 Corneliu Dinca «πατέρας» του CFC και έγινε ουσιαστικά ο Πρόεδρος της ένωσής μας, προσφέροντας σε όλους μας, με την αποδοχή του αυτή, αίγλη, σοφία και σημαντική βοήθεια, σε επίπεδο Δ.Ρ., στις μελλοντικές δράσεις μας.
  4. Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει επαναπροσέγγιση, στα πλαίσια του CFC, των αδελφοποιημένων μας Ροταριανών Ομίλων και να γίνει κοινή ηλεκτρονική βάση για καλύτερη συνεργασία και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών μας και επαναπροώθηση κοινών δράσεων μας, όπως η παλιά μας κοινή έκθεση τέχνης CUB – ο Πολιτισμός Ενώνει τα Βαλκάνια κ.α.
  5. Ορίστηκε ως πρώτη δυνατότητα λειτουργίας της κοινής αυτής επιτροπής του CFC, η διοργάνωση του πρώτου κοινού RYLA στη Θεσσαλονίκη, από τις 23 έως και 26 Ιουνίου 2016, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Tο τέλος του Ιουνίου κάθε έτους, προτάθηκε και έγινε, ομόφωνα αποδεκτό, να είναι η διεξαγωγή κάθε ετήσιου κοινού RYLA, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των Ροταράκτ και των Ιντεράκτ.

Επιπλέον, τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι NDG της Σερβίας 2017 – 18, Bane Randelovic και NDG της Βουλγαρίας 2017 – 18, Emil Kotsev.
Πρέπει ιδιαίτερα να τονίσουμε την υποδειγματική φιλοξενία του Ρ.Ο. Βιντίν Βουλγαρίας και του Προέδρου του Valeri Iliev, οι οποίοι προετοίμασαν μια υπέροχη παραδοσιακή χορευτική βραδιά, στην οποία συμμετείχαν ενεργά όλοι οι παρόντες.
Την τελευταία μέρα, δόθηκε από τον Πρόεδρό μας ως δώρο στον Ρ.Ο. Κραϊόβας, δάφνινο στεφάνι του καλλιτέχνη – μέλους μας Παύλου Πανούση και κρασιά από τον φημισμένο Μυλοπόταμο του Αγίου Όρους και ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα μεταξύ των Ομίλων.