Δράσεις βοηθείας του Ρ.Ο.Μυτιλήνης προς τους πρόσφυγες – μετανάστες του νησιού της Λέσβου.

Φίλοι και φίλες ροταριανοί,

Μαζί με τις θερμές εγκάρδιες ευχές για τον καινούριο χρόνο, σας ενημερώνουμε σχετικά με τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το μεγάλο πρόβλημα των άμεσων αναγκών των προσφύγων – μεταναστών.
Ο ροταριανός Στέλιος Μιχαηλίδης μέλος του R. C. Woodhall Spa, Lincolnshire της Αγγλίας, φίλος του Ομίλου μας, και η σύζυγός του Barbara, τ. Δ/της Περιφέρειας Ιnner Wheell Κεντρικής Αγγλίας ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη μας επιστολή, την μετέφρασαν και την έστειλαν στους ομίλους της Περιφέρειάς τους. Οι ροταριανοί της Γηραιάς Αλβιόνος αμέσως ανταποκρίθηκαν και έστειλαν στον Όμιλό μας 1200 £ για φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και για όσους άλλους πρόσφυγες και αναξιοπαθούντες έχουν άμεση ανάγκη. Αυτά τα χρήματα είναι μόνον η αρχή! Υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος Woodhall Spa και ο Όμιλός μας προ ολίγων ετών ολοκλήρωσαν πρόγραμμα Matching Grant ύψους 16.000 $, για τα ειδικά σχολεία της πόλης μας.

Ο Όμιλός μας συνεχίζοντας την ανθρωπιστική του προσπάθεια, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αξιοποίησε αυτά τα χρήματα συμπληρώνοντας βέβαια και από το ισχνό ταμείο μας και προέβη στις παρακάτω ενέργειες:
Προμηθευτήκαμε 55 δέματα που περιείχαν μία βασιλόπιτα και κουραμπιέδες (ένα για κάθε ασυνόδευτο παιδί). Αγοράσαμε παιχνίδια, μπάλες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, σοκολάτες, καραμέλες, αρωματικά υγρά μωρομάντηλα και φάρμακα (αντιβιοτικά,παυσίπονα, αντιπυρετικά και αντιβιοτικά).

Πολυπληθής αντιπροσωπεία του ομίλου μας με επικεφαλής τον τ. Δ/τη της 2484 Π.Δ.Ρ.Νίκο Κουζινόγλου, τον Βοηθό Δ/τη Σπύρο Καρδακάρη, τον Πρόεδρο Τάκη Χατζηγιαννάκη, τον εψηφισμένο Πρόεδρο Λευτέρη Χαβραλή, τον Γ. Γραμματέα Ιγνάτη Χατζηβασιλέλλη, τον Προ-πρόεδρο Ηλία Παπαγεωργίου, τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Γογγολίδου, Ιωάννη Αντωνίου,Ντίνα Ορφανού κ.α. μέλη του Ομίλου καθώς και σύζυγοι και παιδιά ροταριανών, συσκεύασαν τα δέματα στην έδρα του Ομίλου μας, το Ξενοδοχείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» και τα μετέφεραν για διανομή στα παιδιά στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, στο προάστιο Μόρια,της Μυτιλήνης. Εκεί, με δυσκολία και κατόπιν προσπαθειών μπήκαμε μέσα και με τη βοήθεια των «Γιατρών του Κόσμου» διανείμαμε τα δώρα στα παιδιά που είναι χωρισμένα σε δυο πτέρυγες, μια για τους Σύριους και Αφγανούς και μια για όλους τους άλλους, κυρίως Αφρικανούς. Στους γιατρούς παραδώσαμε τα φάρμακα και τα μωρομάντηλα.

Το μόνο ανερμήνευτο ήταν και είναι η απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, λες και κάναμε κάτι κακό, αλλά για να υπάρχει αυτή η απαγόρευση θα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Επίσης αγοράσαμε είδη διατροφής για διανομή σε συσσίτια και οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη.

Με ικανοποίηση για την προσφορά αυτών των ελάχιστων αλλά όχι ευκαταφρόνητων, με ευχές για μια καλύτερη χρονιά και ραντεβού για άλλες τέτοιες προσφορές κι ακόμη περισσότερες, αφήσαμε το Κέντρο Υποδοχής με τους αμέτρητους πλέον πρόσφυγες που καθημερινά συρρέουν στο φιλόξενο νησί μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου 30-12-2015