ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του διεθνούς Ρόταρυ οι ροταριανοί όμιλοι Θεσσαλονίκης, υπό την υπευθυνότητα του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Ροταριανού Ομίλου Ανατόλια, πραγματοποιούν το διήμερο 27/02/2015 και 28/02/2015 στα γραφεία του Ρ.Ο Θεσσαλονίκης (πλατεία Φαναριωτών2 και Στρατηγού Καλλάρη )

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το αίμα ούτε παράγεται αλλά και ούτε μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο παρά μόνο μπορεί να προσφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, η ουσία της εθελοντικής αιμοδοσίας αποκτά το δικό της νόημα.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη της Ευρώπης και δυστυχώς, έχουμε μεγάλες ανάγκες. Είμαστε 2η χώρα σε ανάγκες μετά τη Δανία, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και εξαιτίας των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων. Έτσι, το στοίχημά μας είναι να αντλούμε τις μονάδες αίματος από μη αμειβόμενους εθελοντές αιμοδότες και επίσης το μήνυμα μας είναι “Δώσε 10 λεπτά από το χρόνο σου για να σώσεις μία ζωή”.

Πιστεύουμε ότι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος και η κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι υπόθεση Όλων μας

Οι ροταριανοί της Θεσσαλονίκης πολλές φορές ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν μεμονωμένα, όταν χρειάσθηκε αίμα σε κάποιον συνάνθρωπο μας. Τώρα όμως νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα και ο καιρός να κάνουμε κάτι όλοι μαζί πιο οργανωμένο και να το στηρίξουμε ώστε αυτό να γίνεται κάθε χρόνο. Έτσι στα πλαίσια των εορταστικών μας εκδηλώσεων αρχίζουμε από φέτος το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας το οποίο θα προσπαθήσουμε να το καθιερώσουμε κάθε χρόνο.

Μπορούμε και πρέπει όλοι να γίνουμε αιμοδότες. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας ζητηθεί για κάποιον συγγενή που χρειάζεται αίμα, αλλά πρέπει από μόνοι μας να δίνουμε τακτικά αίμα στην αιμοδοσία των νοσοκομείων και των κινητών συνεργείων.

Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού και γεμίζει με ηθική περηφάνια τον αιμοδότη για τις ζωές που θα σώσει με το αίμα και τα παράγωγά του.

Για τα διοικητικά Συμβούλια των Ροταριανών Ομίλων Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ανατόλια

Οι πρόεδροι
Αριστοτέλης Αποστολίδης & Διογένης Τακίδης