Ποδηλατοδρομία για την ενίσχυση του προγράμματος εξάλειψης της πολιομυελίτιδας από τον Ρ.Ο. Κέρκυρας “Corfu International”

Rotary Club Corfu International
Ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας “Corfu International”, σε φιλική συνεργασία με τον σύλλογο Ορθοπεταλιά, οργάνωσαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, ποδηλατοδρομία με στόχο τα έσοδα της συμμετοχής να διατεθούν για ενίσχυση του προγράμματος εξάλειψης της πολιομυελίτιδας, ένα από τα μεγαλύτερα project σε εξέλιξη του Διεθνούς Pόταρυ, που στόχο έχει να εμβολιάσει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1985 σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. Τότε 1.000 παιδιά την ημέρα προσβάλλονταν από την ασθένεια, σήμερα και μετά από εθελοντική προσφορά 1.000.000 Ροταριανών, συγκεντρώθηκαν πάνω από 800 εκατομμύρια US$ και η ασθένεια έχει περιορισθεί σε 600 περίπου κρούσματα τον χρόνο σε Β.Νιγηρία, δύο κρατίδια της Ινδίας, το Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Το Διεθνές Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Με 33.000 Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές έχει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη. Τα μέλη του Ρόταρυ, αποκαλούνται Ροταριανοί και εκτελούν ανθρωπιστικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως είναι η πείνα, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.Το κύριο πρόγραμμα του Διεθνούς Ρόταρυ στοχεύει στην προστασία των παιδιών από την πολιομυελίτιδα και την εξάλειψη της παγκοσμίως.Είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ, για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνεργάζεται με διεθνής οργανώσεις όπως την UNICEF, την UNESCO, την παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Κέντρο Καταπολέμησης Ειδικών Λοιμώξεων των Η.Π.Α. και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις .Πολλές φορές συγχέεται με άλλου τύπου οργανώσεις πράγμα το οποίο είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης. Η Κέρκυρα είναι ένας δυναμικός κρίκος του Διεθνούς Ρόταρυ με 4 Ομίλους σε υπηρεσία για τον συνάνθρωπο.

Βλάσης Τσώνος

Πρ.Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας

2007-2008