Πέμπτη 26 Μαΐου 2011-Ομιλία του μέλους του Ρ. Ο. Ξάνθης Πάυλου Κουρτίδη.


Ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στις 21:00, στο Μοτέλ Νατάσσα, στην καθιερωμένη του Συνεστίαση με Ομιλητή το μέλος του Ομίλου μας Παύλο Κουρτίδη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ειδικές Συσκευές πρόσβασης σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές

Βιογραφικό Ομιλητού:
Ο Παύλος Κουρτίδης γεννήθηκε στο Λευκώνα Σερρών.
Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Υπηρέτησε στις τάξεις του Ελληνικού στρατού ως Έφεδρος Αξιωματικός Διαβιβάσεων και σήμερα φέρει το βαθμό του Έφεδρου Λοχαγού.
Εργάστηκε στον ΟΑΕΔ ως Διευθυντής Κατάρτισης και σήμερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει μακρά εκπαιδευτική εμπειρία είτε ως καθηγητής, είτε ως εκπαιδευτής ενηλίκων, είτε ως εισηγητής – επιμορφωτής σεμιναρίων, είτε ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών, είτε ως μέλος επιτροπών τεχνικών εγχειριδίων. Από την διαδρομή αυτή κατέληξε να υπηρετεί στην Ειδική Αγωγή βοηθώντας μαθητές και μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ως γνώστης της Νοηματικής Γλώσσας και της γραφής Braille (Μπράϊγ). Αυτή η δραστηριότητα του δε πέρασε απαρατήρητη και σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε να υπηρετεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε Ευρωβουλευτή – άτομο με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη (πόλη φιλόξενη, που ο ίδιος αποκαλεί «χωνευτήρι της Θράκης»). Συνεργάζεται αρθρογραφώντας με εφημερίδες και περιοδικά.
Ασχολείται με την φωτογραφία, την συγγραφή δοκιμίων και τον πολιτισμό της Θράκης.
Είναι μέλος Επιστημονικών ενώσεων, Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθανάσιος Καρλής