Παράδοση και Προσφορά από το Ροταριανό Όμιλο Καβάλας ‘ΝΕΑΠΟΛΙΣ’

rotary-Kavala-neapolis-kopi-pitasΚατά το πατροπαράδοτο ελληνικό έθιμο, έκοψε την βασιλόπιτά του το Δ.Σ. του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας ‘ΝΕΑΠΟΛΙΣ’ το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου 2013. Σε φιλόξενο και ανάλογα με τη περίσταση γιορτινά διαμορφωμένο χώρο, στο καφέ ‘Nautica’, τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και το καλό της πατρίδας μας. Τυχεροί το μέλος του Δ.Σ. Ανθούλα Θεοδοσίου και ο κ. Νίκος Πρασάς.
 
Η πρώτη προσφορά του Ομίλου προς το κοινωνό σύνολο της πόλης, αποφασίστηκε να έχει αποδέκτη το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καβάλας. Εδώ και 4 μήνες, σε διάφορες επιχειρήσεις, βρίσκονταν και θα βρίσκονται, προς συλλογή φαρμάκων, κουτιά τοποθετημένα από μέλη του Ομίλου. Κατ αυτό τον τρόπο συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα από φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό η οποία και παραδόθηκε στην Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου και υπεύθυνη λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου κ. Σίσυ Ρακιντζή καθώς και στην κυρία Άννα Σπανδώνη, η οποία βοήθησε στην απόφαση της Προέδρου για τον αποδέκτη της ροταριανής προσπάθειας.
 
rotary-Kavala-neapolis-farmakaΟι ευχαριστίες και η προτροπή του Δημάρχου Καβάλας κ. Σιμιτσή προκειμένου να βρει μιμητές αυτή η προσπάθεια, προκάλεσε ικανοποίηση στον Όμιλο και του έδωσε περισσότερη δύναμη να συνεχίσει αυτό που πρεσβεύει το Ρόταρυ: « Η βοήθεια προς τον πλησίον, πάνω από τον ίδιο μας τον εαυτό».
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη οικογενειών, φίλοι του Ομίλου, μεταξύ των οποίων και ο τ. Νομάρχης Καβάλας κ. Θ Καλλιοντζής, καθώς και φίλοι ροταριανοί από Ομίλους της
Καβάλας, της Χρυσούπολης και της Κομοτηνής. Η Πρόεδρος Άννα Παυλίδου τους ευχαρίστησε ολόψυχα για τη διαρκή και ανιδιοτελή στήριξη προς τον Όμιλο.

 
Ενδεικτική αναφορά του τύπου:
 
rotary-Kavala-neapolis-press