Εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτιρίων στην παιδόπολη Καβάλας στα πλαίσια του προγράμματος Global Grand

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ :» ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΖΩΗ»

Έγιναν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην Καβάλα τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτιρίων στην παιδόπολη Καβάλας, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τα νεαρά κορίτσια που μόλις ενηλικιώθηκαν και θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την παιδόπολη. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια και περιλαμβάνει εκπαίδευση εκπαιδευτών και εκπαίδευση των νεαρών κυριών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής και να διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα καθώς και την επιχορήγηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 113.500 δολαρίων και συμμετέχουν το Ροταριανό Ίδρυμα με 46.500 , Η περιφέρεια 1285 (Αγγλία) με 39.000, ο Ροταριανός Όμιλος Hazel Grove με 24.000 δολάρια, η Περιφέρεια 2484 με 2.000 δολάρια και ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας ΝΕΑΠΟΛΙΣ με 2.000 δολάρια.

Στον αγιασμό παραβρέθηκε ο διοικητής της 2484 Περιφέρειας Γιώργος Χριστοφορίδης, ο οποίος συνεχάρη τους δύο ροταριανούς Ομίλους και τους εκτελεστικούς υπευθύνους του προγράμματος Άννα Παυλίδου και Ρόμπερτ Λιούις για την έγκαιρη και άψογη εκτέλεση του. Ανέφερε ότι έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από το Διεθνές Ρόταρυ, στην οποία μεταξύ άλλων η υπεύθυνη διαχείρισης Μέρεντιθ Μπαρλιού συγχαίρει τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα και την Περιφέρειά μας για το υψηλό επίπεδο τήρησης των κανόνων του Ροταριανού Ιδρύματος και για την σκληρή δουλειά που έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προτρέπει την Περιφέρειά μας και τους Ροταριανούς της Ομίλους να συνεχίσουν την καλή δουλειά.

Με το τέλος της τελετής παραδόθηκαν στις νεαρές κυρίες τα κλειδιά των διαμερισμάτων. Παραβρέθηκαν από τον Ροταριανό Όμιλο Hazel Grove ο πρόεδρος Ian Johnson, ο εισερχόμενος πρόεδρος και οικονομικός διαχειριστής του προγράμματος Mike Wood, πρόεδρος της Επιτροπής υλοποίησης του προγράμματος Robert Lewis και ο Άρης Τσαλίκης.

Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Δημάρχου Καβάλας κ.Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Σωτήρης Σωτηριάδης, η Διευθύντρια του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας κ. Μάρθα Δεμερτζή και η υπεύθυνη του προγράμματος , Βοηθός διοικητής Άννα Παυλίδου, όπως επίσης η πρόεδρος του Ρ.Ο.Καβάλας Νεάπολις Μερόπη Παπαδοπούλου, η προπρόεδρος Κατερίνα Κότελη και ο προδιοικητής Βασίλης Μακρής.

Ο Ροταριανός ¨Όμιλος Hazel Grove ανακήρυξε Paul Harris Fellow την Ροταριανή Β.Δ. και Ειδική Γραμματέα της Περιφέρειας Άννα Παυλίδου και τον σύζυγό της, ο οποίος είναι και επίτιμο μέλος του Ρ.Ο. Hazel Grove, για την καταλυτική τους συνδρομή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.