ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ρ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΗΣ 2013-15 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΕΩΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΤΙΝΓΚ

Αγαπητοί Αξιωματούχοι της Ελληνικής Πολιτείας
Αγαπητές/οί Αξιωματούχοι του Διεθνούς Ρόταρυ, της Περιφέρειας , της
Συναδελφώσεως IYFR & των Ομίλων,
Αγαπητές/οί Ροταριανοί Συνάδελφοι,
Αγαπητές/οί Προσκεκλημένοι Φίλοι του Ομίλου & του Ρόταρυ,
Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους όλων των μελών του Ομίλου μας, σας ευχαριστώ όλες κι όλους που είσαστε απόψε εδώ, σε μία στιγμή σημαντική, όχι μόνο για τον Όμιλό μας, αλλά για ολόκληρο το Ελληνικό Ρόταρυ. Και είναι σημαντική η στιγμή διότι σήμερα αποκαθίσταται μία παράλειψη δεκαετιών, διακόπτεται επιτέλους ένα μεγάλο παράδοξο:
η χώρα με την μεγαλύτερη κι ενδοξότερη ναυτική ιστορία, να μην εκπροσωπείται στο θαλασσινό κομμάτι του Ρόταρυ! Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή για εμάς, αυτό το γεγονός που συμβαίνει σήμερα στην πόλη μας. Ταυτοχρόνως είναι και μεγάλη ευθύνη, εφόσον μακρόχρονη παράδοση θέλει τον Όμιλό μας να πρωταγωνιστεί στην Διαπεριφερειακή συνεργασία, όχι στην θεωρία, αλλά στην πράξη!

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η κοινοτική ανάπτυξη αποτελεί πάγιο στόχο του Ροταριανού Ομίλου Πρεβέζης. Με σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, λιγότερο ή περισσότερο γνωστών στο ευρύ κοινό, υποστηρίζει την ορθή προβολή του τόπου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίσαμε και την υποδοχή του Ελληνικού Ροταριανού Στόλου του Ιονίου. Είμαστε ένας μικρός – πλην συνεκτικός – Όμιλος, σε μία μικρή – πλην ελκυστική – πόλη της ελληνικής περιφέρειας. Η δράση αυτή ήταν για εμάς μία ισχυρή πρόκληση! Παρόλο το βάρος της δεν την θεωρήσαμε ως πρόβλημα. Αντιθέτως, την είδαμε ως μία μεγάλη ευκαιρία. Είναι ακόμη ένας τρόπος για να φωτίσουμε πιο δυνατά την ανάγκη που υπάρχει να αναδειχθεί η ναυτική παράδοση της πόλης μας, καθώς και ο παράλιος χαρακτήρας της περιοχής, ως ο κυρίαρχος παράγοντας για την πολυπόθητη ανάπτυξη!

Το λιμάνι που για αιώνες υπήρξε η πύλη της ηπειρωτικής ενδοχώρας για την επικοινωνία της με την Δύση, καλωσορίζει σήμερα ως ασφαλές καταφύγιο τα μέλη και τα σκάφη που συναποτελούν τον Ελληνικό Στόλο του Ιονίου. Κι όλοι μαζί ευχόμαστε, να έχουν πάντα ασφαλή κι ευχάριστα ταξίδια επ’ωφελεία του Ανθρώπου όπου Γης, αρχής γενομένης από τον κάθε Ροταριανό!

Ροταριανοί θαλασσοπόροι καλωσήρθατε στην βάση σας!
Άννα Γ. Ρούμπου, Πρόεδρος 2013-15 Ρ.Ο.Π.

Rotary-IYFR