Ο απόηχος του RYLA Θάσου 2014

Και αυτή τη χρονιά ένα πολύ ενδιαφέρον αγγλόφωνο RYLA διοργανώθηκε από το Ροταριανό Όμιλο Καβάλας με την υποστήριξη της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας  και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις κατασκηνώσεις PITSAS CAMP στη Θάσο από 29/8/2014  έως  1/9/2014.

Στο RYLA 2014 Summer Camp συμμετείχαν

40 νέοι/ες ηλικίας 18-24 ετών.

  • 10 από Βουλγαρία( 2482 D.)
  • 17 από Τουρκία (2420 D-2430 D. & 2440 D.)
  • 4 από Ρουμανία ( 2441 D. )
  • 9 από Ελλάδα (2484 D.)

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, κατά την διάρκεια ενός 4ήμερου Σεμιναρίου, να ασκήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες, να εργαστούν, να συζητήσουν, να διασκεδάσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν και να κτίσουν φιλίες με νέους άλλων χωρών μέσα από το RYLA.

Ως ταλαντούχοι και δραστήριοι νέοι/ες αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και σχέδια σε μια ατμόσφαιρα φιλική, ήρεμη και ευχάριστη.

Ιδιαίτερη λαμπρότητα έδωσε στο RYLA, η παρουσία του Διοικητή μας Κώστα Καρβούνη, ο οποίος με την ομιλία του μέσα στο πνεύμα του Σεμιναρίου  μίλησε για ηγέτες και ηγεσία και τόνισε τη σημασία του Διεθνούς  Ροταριανού μηνύματος:

“ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΤΑΡΥ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ “.

 

Ο συνδυασμός του καταπράσινου, φυσικού περιβάλλοντος, ενός πολύ καλά μελετημένου  και εφαρμόσιμου προγράμματος  RYLA , του καλοκαιριού, της κρυστάλλινης καταγάλανης  θάλασσας και 40 νεαρών, ήταν η τέλεια συνταγή που έκανε  το  RYLA 2014 summer camp:

“ ΥΠΕΡΟΧΟ , ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΑΞΕΧΑΣΤΟ”

 

Είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά αποκόμισαν αναμνήσεις  για μια ολόκληρη ζωή.

Εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας, ως Πρόεδρος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή μας Κώστα Καρβούνη για την καλή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του για την πραγματοποίηση του αγγλόφωνου προγράμματος RYLA 2014 στη Θάσο, στο οποίο δίδαξαν επαγγελματίες εκπαιδεύτριες με διεθνή εμπειρία στον τομέα της ηγεσίας.

Toν Διοικητή μας συνόδευε η οικογένειά του, ο Βοηθός Διοικητής Δημήτρης Τζίμας, ο Πρόεδρος του Ρ. Ο. Θάσου Μιχάλης Ξώγνος και οι Ροτ. Χριστίνα Βαμβούρη, Χρύσα Τσελέπη και Ζαφείρης Δημάκης, μέλη του Ρ.Ο. Καβάλας.     Τους ευχαριστώ όλους.

Επίσης ευχαριστώ και συγχαίρω  τους Ροταριανούς Ομίλους της Περιφέρειάς μας που βρήκαν το πρόγραμμά μας ελκυστικό, δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν ως Sponsoring Clubs.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συναδέλφους Ροταριανούς Προέδρους Κομοτηνής Γιώργο Πουρσανίδη, Δράμας Θεόδωρο Μίχο, Ξάνθης Ιγνάτιο Αγαθαγγέλου, και Ανατολικής Θεσσαλονίκης Βασίλη Μάργαρη, που εκπροσωπήθηκαν στο RYLA με πολύ αξιόλογες συμμετοχές.

Έτσι είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας  από τον  Ρ. Ο. Κομοτηνής  τις Rtc.  Χριστίνα Σικάκη και Όλγα Σικάκη, από τον Ρ. Ο. Δράμας τον Νίκο Παπαδήμα, από τον Ρ. Ο. Ανατολικής Θεσσαλονίκης τις  Rtc. Ιωάννα Χοντζέα, Μαριάννα Μάργαρη και Μαρία Καραμπόλα, από τον Ρ.Ο. Ξάνθης τον Rtc. Φίλιππο Κάτσιο,  και από το Ρ.Ο. Καβάλας τον Βασίλη Σπανάκη και τον Παναγιώτη Αντωνιάδη.

Τέλος οφείλω  να αναφέρω  τους  Ροτ. Αλέκο Δημόπουλο, Γιάννη  Σπανάκη, Ελίζα  Tσιούτρε,  Στέφανο Δανιηλίδη και Βίκτορα  Αρζόγλου  που σήκωσαν το βάρος του Σεμιναρίου για 4 μέρες στη Θάσο, καθώς και τον Βασίλη Δημόπουλο και Στεφανία  Ποροζαντζίδου  που βοήθησαν  καθ’όλη τη διάρκεια  της δίμηνης  οργάνωσης  του Σεμιναρίου.