ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΝ Ρ.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Ρ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Ιωαννίνων και Αθηνών στο πανέμορφο Μέτσοβο.

Τα μέλη του Ρ.Ο. Αθηνών βρέθηκαν στο Μέτσοβο για τριήμερη εκδρομή και ύστερα από συνεννόηση των προέδρων Νίκου Κολιού (Ρ. Ο. Ιωαννίνων) και Γιάννη Βαρότσου (Ρ. Ο. Αθηνών) κανονίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για μια κοινή συνεστίαση με σκοπό τη γνωριμία, τη ροταριανή συναδέλφωση, την ψυχαγωγία και την ανταλλαγή απόψεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1951 είχε έρθει στα Ιωάννινα ο Γεώργιος Παπαθανασίου, πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών με σκοπό να μεταβεί στο χωριό Βασιλικό που το είχε υιοθετήσει ο Όμιλος Αθηνών αλλά και να έρθει σε επαφή με τους Γιαννιώτες για να επανιδρυθεί ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος είχε ιδρυθεί το 1940 αλλά με τα πολεμικά γεγονότα που ακολούθησαν σταμάτησαν οι συνεστιάσεις και οι όποιες δραστηριότητές του και διαλύθηκε λόγω μακράς αδράνειάς του.

Κατάφερε λοιπόν ο Ρ.Ο. Αθηνών να επανιδρύσει το Ρ.Ο. Ιωαννίνων αλλά δυστυχώς διαλύθηκε γρήγορα χωρίς να καταφέρει να πάρει τη Χάρτα Αναγνώρισης. Ο σημερινός όμως Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων που ιδρύθηκε το 1972 έβαλε γερά θεμέλια και ακολουθώντας πιστά τις αρχές του εθελοντισμού, αγωνιζόμενος και διατηρώντας ψηλά τα ιδανικά του ρόταρυ, προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία μας και στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συνεχίζει το έργο του.

Στη συνάντηση-συνεστίαση της 22ας Νοεμβρίου είχαν την ευκαιρία τα μέλη αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι να ακούσουν και να μάθουν για το ιστορικό ιδρύσεως των δύο Ομίλων, το πλούσιο και σημαντικό έργο τους και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, καταχειροκροτώντας την πρόταση του προέδρου Γιάννη Βαρότσου για μια κοινή δράση.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τα χαμόγελα και την ευχαρίστηση όλων αλλά και την υπόσχεση και για μια άλλη κοινή συνεστίαση.