Κατασκήνωση Παιδιών Στην Καβάλα

Κατασκήνωση Παιδιών Στην Καβάλα

Κατασκήνωση Παιδιών Στην Καβάλα

Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Προσκόπων στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, στάλθηκαν από τους Ροταριανούς Ομίλους Ιωαννίνων, Κοζάνης, Αν. Θεσσαλονίκης και Καβάλας ‘Νεάπολις’, 12 μικροί μαθητές από τις αντίστοιχες περιοχές. Σε ένα πρόγραμμα της 2484 Περιφέρειας, με συνεργασία του Διοικητή, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοτικής Δράσης Θόδωρου Χατζηχρήστου, ο οποίος ανέλαβε την οργάνωση, το συντονισμό και την προσωπική επίβλεψη και ευθύνη των παιδιών καθ όλη την εβδομάδα.

Ποικίλες οι δραστηριότητες που συμμετείχαν τα παιδιά, όπως κολύμπι, κωπηλασία, ξενάγηση και περιήγηση στην περιοχή του κέντρου ( Άγιος Γρηγόριος – Ακόντισμα ), εκπαίδευση Α’ Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό, Αερομοντελισμός από το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καβάλας, κινηματογραφική βραδιά, ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, στο Μουσείο Καπνού Καβάλας, στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, επίσκεψη στο αεροδρόμιο Καβάλας (σχολή πιλότων Εgnatia Aviation ) για μια ζωντανή επαφή και εικονική πτήση με τα αεροπλάνα.

Επίσκεψη σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και παρασκευή βουτημάτων, καθώς και προγράμματα προσκόπων όπως η βραδιά των αστερισμών, ο κύκλος της περιπέτειας, το παιχνίδι του θησαυρού και πολλά άλλα, αφού οι μέρες τους ήταν γεμάτες νέες δραστηριότητες.
Αυτό όμως που ήταν η μεγάλη έκπληξη για τους μικρούς φίλους ήταν η κατάβαση του ποταμού Νέστου με καγιάκ μια μεγάλη εμπειρία που θα θυμούνται όλοι και φυσικά η γνωριμία τους με το Ρόταρυ. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν Υπεύθυνοι Βαθμοφόροι και Ομαδάρχες του Κέντρου Προσκόπων καθώς και εθελοντές ροταριανοί.