Ενημερωθείτε για τη Διεθνή Ομάδα Συναδέλφωσης Ροταριανών Φίλων Σκαφών Αναψυχής (IYFR)

Αγαπητοί Ροταριανοί φίλοι των 2470 και 2484 Π.Δ.Ρ.,
Θα θέλαμε να σας περιγράψουμε τη Διεθνή Ομάδα Συναδέλφωσης Ροταριανών Φίλων Σκαφών Αναψυχής (IYFR – International Yachting Fellowship Rotarians) επιθυμώντας να δούμε τους Έλληνες Ροταριανούς να δημιουργούν τον δεύτερο Ελληνικό Στόλο , τον Στόλο του Αιγαίου, μετά την ίδρυση πέρσι του Ελληνικού Στόλου του Ιονίου. Προσδοκούμε την ένταξή σας για να μοιραστείτε τα ιδανικά μας, να γίνετε μέρος της Διεθνούς Ομάδας Συναδέλφωσης Ροταριανών Φίλων Σκαφών Αναψυχής και να φέρετε σε όλους εμάς την ένδοξη κληρονομιά ιστιοπλοΐας του ελληνικού λαού εδώ και πολλούς αιώνες.
Ο αρχιπλοίαρχος της IYFR Jun Avecilla από τις Φιλιππίνες θα σας βοηθήσει εάν προτίθεστε να δημιουργήσετε τον δεύτερο ελληνικό στόλο στις σπουδαίες Περιφέρειες 2470 και 2484. Είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να ενταχθείτε στις δράσεις μας και να γίνετε μέλη της Διεθνούς Ομάδας Συναδέλφωσης Ροταριανών Φίλων Σκαφών Αναψυχής που είναι η παλαιότερη από τις Ομάδες Συναδέλφωσης καθώς ξεκίνησε το 1947 στην Αγγλία. Σήμερα η IYFR είναι όχι μόνο η παλαιότερη αλλά και πιθανόν η μεγαλύτερη από τις Ομάδες Συναδέλφωσης, σύμφωνα με το Διεθνές Ρόταρυ.

Η ομάδα αποτελείται από 109 στόλους με περισσότερα από 3300 μέλη από 37 χώρες, και ευχόμαστε να συμμετάσχουν και άλλοι Ροταριανοί φίλοι μας από την Ελλάδα στις δραστηριότητές μας και να γίνουν μέλη αυτής της Ομάδας Συναδέλφωσης.

Μέλη

Όλοι οι Ροταριανοί μπορούν να γίνουν μέλη της IYFR. Μοναδική προϋπόθεση είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη για την πλεύση στη θάλασσα, σε ποτάμια και εσωτερικά ύδατα (δεν απαιτείται να είναι κανείς ιδιοκτήτης σκάφους).

Συναδέλφωση και Προσφορά

Η πλεύση με συναδέλφους Ροταριανούς και φίλους είναι ένας ευχάριστος τρόπος να μοιραστείτε ιδέες, να βελτιώσετε τη ναυτική τέχνη, να προσφέρετε υποστήριξη στις δράσεις προσφοράς του Ρόταρυ, να καλλιεργήσετε φιλίες που θα κρατήσουν και να εφαρμόσετε τα ιδανικά του Ρόταρυ.
Η Διεθνής Ομάδα Συναδέλφωσης Ροταριανών Φίλων Σκαφών Αναψυχής έχει δύο κατηγορίες μελών

 • Τακτικά Μέλη είναι ενεργά μέλη του Ρόταρυ και του Ροταράκτ με τους/τις συζύγους ή συντρόφους τους.
 • Επίτιμα Μέλη μπορούν να είναι πρώην μέλη του Ρόταρυ, οι σύζυγοι ή οι σύντροφοί τους. Δεν μπορεί κανείς να ενταχθεί ως επίτιμο μέλος – η ιδιότητα του μέλους κατοχυρώνεται από μια γέφυρα στόλων ή τη διεθνή γέφυρα.

Η Ομάδα Συναδέλφωσης αποτελείται από Στόλους σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη ενθαρρύνονται να ενταχθούν στην IYFR μέσω του τοπικού στόλου στην περιοχή τους (τα μέλη μπορούν να ανήκουν σε περισσότερους από ένα στόλο). Κάθε στόλος θέτει το δικό του σύστημα συνδρομών και συνήθως ορίζει μια διαφορετική συνδρομή για να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα. Η ετήσια συνδρομή μπορεί να είναι παραπάνω ή λιγότερο από την ανεξάρτητη συνδρομή μέλους, ωστόσο, η συνδρομή του Στόλου σημαίνει πάντα ότι είναι κανείς μέλος της Ομάδας Συναδέλφωσης!

Τα μέλη της IYFR ενθαρρύνονται να παρακολουθούν εκδηλώσεις οποιουδήποτε στόλου όταν ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, όπως οποιοδήποτε μέλος ενός Ροταριανού Ομίλου επισκέπτεται Ροταριανούς Ομίλους όταν βρίσκεται έξω από την Περιφέρειά του. Η Διεθνής Ένωση Συναδέλφωσης είναι οργανωμένη σε τρεις γεωγραφικές περιοχές και κάθε περιοχή χωρίζεται σε περιφέρειες και στόλους.

 • Περιοχή 1: Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική
 • Περιοχή 2: οι Αμερικές
 • Περιοχή 3: Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Ειρηνικό

Ο Αναγνωρισμένος με Χάρτα Ελληνικός Στόλος του Αιγαίου θα αποτελέσει μέρος της Περιοχής 1, που απαρτίζεται από την Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική, σε σύμπραξη με την Τουρκία και το Ισραήλ ώστε να δημιουργηθεί Ομάδα Συναδέλφωσης.

Σκοποί της Ομάδας Συναδέλφωσης

Οι Ροταριανοί Ναυτικοί συνδυάζουν την αποδοχή των αρχών του Ρόταρυ με την αγάπη για τα σκάφη και τη θάλασσα, τα ποτάμια και τα εσωτερικά ύδατα και χρησιμοποιούν το κοινό ενδιαφέρον για τα ταξίδια με σκάφη και τη ναυτική τέχνη ως ευκαιρία για ενθάρρυνση και προώθηση των σκοπών του Ρόταρυ.

Οι δραστηριότητες της IYFR έχουν στόχο την προώθηση διεθνούς κατανόησης που βασίζεται στην καλή θέληση και την εξάπλωση της φιλίας και της ειρήνης που βασίζεται στην προφορά μας Ροταριανών υπηρεσιών.

Η IYFR προωθεί τη συναδέλφωση μέσω ταξιδιών με σκάφη, της ιστιοπλοΐας, ιστιοπλοϊκών αγώνων, χρήση καγιάκ, και άλλων δραστηριοτήτων με σκάφη. Η IYFR προωθεί υψηλά επίπεδα ναυτικής τέχνης και συμμορφώνεται με τους κανόνες πλόων σκαφών και το πρωτόκολλο πλεύσης .

Η IYFR υποστηρίζει Ροταριανές δράσεις προσφοράς στο νερό και έξω από το νερό.

Τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνετε με την ένταξη στην IYFR:

 1. Προωθείτε την προσπάθεια του Ρόταρυ για «διεθνή κατανόηση, καλή θέληση και παγκόσμια ειρήνη».
 2. Γνωρίζετε ενδιαφέροντες ανθρώπους, κάνετε σημαντικές επαφές και δημιουργείτε φιλίες που θα κρατήσουν.
 3. Παίρνετε τον «Διεθνή Κατάλογο Μελών», που σας φέρνει σε επαφή με περισσότερους από 3300 Ροταριανούς Φίλους Σκαφών Αναψυχής παγκοσμίως. Επικοινωνήστε μαζί τους – απολαύστε την Ροταριανή Ομάδα Συναδέλφωσης Φίλωνς Σκαφών Αναψυχής
 4. Ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει στην IYFR διεθνώς μέσω του ενημερωτικού δελτίου «Rota float».
 5. Απολαμβάνετε το περίπτερο της IYFR στα Παγκόσμια Συνέδρια του Ρόταρυ, την Ετήσια Γενική Συνάντηση και την Κρουαζιέρα της IYFR μετά το Συνέδριο.
 6. Απολαμβάνετε εκδηλώσεις εν πλω και άλλες τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς κοινωνικές εκδηλώσεις (στην ξηρά ή το νερό) με άλλα μέλη της IYFR.
 7. Μπορείτε να αγοράσετε σήματα της IYFR και έτσι να αναγνωρίζεστε ως Ροταριανός Ναυτικός στην πατρίδα σας και το εξωτερικό.
 8. Εκδηλώσεις Στόλου: Κάθε στόλος της IYFR σχεδιάζει και διοργανώνει τις δικές του δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα μέλη του Στόλου και τους/τις συντρόφους και τους προσκεκλημένους τους. Ενθαρρύνονται ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ μελών άλλων Στόλων της IYFR και Ανεξάρτητων Μελών. Συνήθεις εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνες στο νερό, κρουαζιέρες, ιστιοδρομίες, δράσεις προσφοράς και μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών εκδηλώσεων στην ξηρά. Το κεντρικό θέμα όλων των δράσεων είναι η συναδέλφωση.
 9. Η συνδρομή για Ανεξάρτητα Μέλη που δεν έχουν σχέση με κάποιο στόλο είναι 30 δολάρια ΗΠΑ το χρόνο. Η ετήσια συνδρομή για τα μέλη του στόλου είναι 10 δολάρια ΗΠΑ το χρόνο ανά μέλος, πληρωτέα μέσω του στόλου. Οι περισσότεροι στόλοι χρεώνουν επίσης ένα επιπλέον ποσό για την κάλυψη των δικών τους λειτουργικών εξόδων.

Σύμφωνα με την IYFR χρειάζονται τουλάχιστον 20 Ροταριανοί για να σχηματιστεί ένας στόλος και να δημιουργηθούν οι κανονισμοί του που βασίζονται στη Ροταριανή συναδέλφωση. Μόλις δημιουργηθεί ο Στόλος τα επίσημα στοιχεία πρέπει να σταλούν στη Διεθνή Γέφυρα που θα συντάξει τα Έγγραφα της Ομάδας Συναδέλφωσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στο www.iyfr.net έγγραφα της IYFR.

Αφού σταλούν και εγκριθούν όλα τα έγγραφα και πληρωθούν οι ετήσιες συνδρομές για τον νεοσύστατο στόλο, θα οριστεί η ημερομηνία της Τελετής παράδοσης της Χάρτας, κατόπιν συμφωνίας με τη Διεθνή Γέφυρα. Η Χάρτα αποτελεί επίσημη αναγνώριση του νέου στόλου.

Θα είμαστε ευγνώμονες σε όλους εσάς, γυναίκες και άντρες, που επιθυμείτε να γίνετε μέλη της Ροταριανής Ομάδας Συναδέλφωσης και να μοιραστείτε μαζί μου και με όλους εμάς το όραμα της IYFR που έχει ως αποστολή να γεφυρώσει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων για να μπορέσει η θάλασσα να ενώσει έθνη που χωρίζουν οι ωκεανοί.

Zeev Matar
IYFR International Bridge
Special Assistant to International Commodore

 

Αίτησης συμμετοχής IYFR