Διεθνές συνέδριο ISNITE με τίτλο «Σύγχρονες Διαστάσεις στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών».

Το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας το διεθνές συνέδριο ISNITE με τίτλο «Σύγχρονες Διαστάσεις στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» (New Issues on Teacher Education, 2015). Οι διοργανωτές του συμποσίου, επέλεξαν φέτος την Ελλάδα και μάλιστα τον Βόλο ως σταθμό τους. Η συμμετοχή ήταν αρκούντως ικανοποιητική, αφού ο αριθμός των εισηγητών από διάφορες χώρες του κόσμου ξεπέρασε τους 200. Διδάσκοντες και φοιτητές από Αμερική, Τουρκία, Ισπανία, Ισραήλ και άλλες χώρες, παρουσίασαν τις σύγχρονες ερευνητικές τάσεις που
σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, οι οποίες θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για συνεργασίες και μελλοντική έρευνα.

Φυσικά, από αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, δε θα μπορούσε να λείψει ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς οι Βολιώτες ροταριανοί έγιναν χορηγοί του συνεδρίου καλύπτοντας τη φιλοξενία των τεσσάρων κεντρικών ομιλητών. Τέλος, ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου εκπροσωπήθηκε στις εργασίες του διεθνούς συμποσίου από τον ρ. Τάσο Μαράτο που συμμετείχε ως εισηγητής.