ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ 111 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ροταριανές και Ροταριανοί συνάδελφοι
Στις 23 Φεβρουαρίου το Ρόταρυ γίνεται 111 ετών! Όταν ιδρύθηκε, ο πρώτος κινηματογράφος δεν είχε ανοίξει ακόμη και το πρώτο αεροπλάνο μόλις μπορούσε να πετάξει για λίγα λεπτά. Από τότε πολλά άλλαξαν στον κόσμο. Αυτοκρατορίες και κράτη κατέρρευσαν, αλλά το Ρόταρυ όχι μόνο παραμένει αλλά και αυξάνεται. Από τους τέσσερις εκείνους πρώτους άνδρες, που συγκεντρώθηκαν στο δωμάτιο 711 του κτιρίου «unity» (ενότητα, σύμπνοια, αρμονία) του Σικάγου, τώρα είμαστε περισσότεροι από 1.200.000 Ροταριανές και Ροταριανοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Γιορτάζουμε λοιπόν με υπερηφάνεια τα 111 χρόνια μας!! Και τα γιορτάζουμε προσφέροντας τον εαυτό μας στον κόσμο, όπως μας καλεί ο πρόεδρός μας Ράβι Ραβίντραν, με το φετινό σύνθημά μας.
Συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε από την ροταριανή χρονιά 2013-14, με Διοικητή τον Βασίλη Μακρή, και συνεχίστηκε το 2014-15 επί διοικήσεως Κώστα Καρβούνη, σας καλώ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ορίζοντας την εβδομάδα 22 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 ως ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
Θα παρακαλούσα όλους τους Ομίλους την εβδομάδα αυτή να παροτρύνουν τα μέλη τους, με επικεφαλής τις/τους προέδρους να μεταβούν στους κοντινότερους σταθμούς αιμοδοσίας και να προσφέρουν μία φιάλη αίματος η καθεμία και ο καθένας. Θα παρακαλούσα τις/τους Βοηθούς Διοικητές να δώσουν το παράδειγμα. Θα ήθελα μετά το πέρας της εβδομάδας αυτής να μου κοινοποιήσουν οι Όμιλοι και οι Βοηθοί Διοικητές τον αριθμό των φιαλών αίματος που προσέφερε ο κάθε Όμιλος, για να κάνουμε τον τελικό απολογισμό.

Κομοτηνή 8 Φεβρουαρίου 2016
Με ροταριανή αγάπη
Γιώργος Χριστοφορίδης
Διοικητής