ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Ρ. GARY C.K. HUANG – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Αγαπητοί μου ροταριανοί ,

Ο Αύγουστος είναι για το Ροταρυ ο μήνας της Επέκτασης. Υπάρχει φυσικά πολύ καλός λόγος που υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας τη σημασία της συμμετοχής νωρίς στη ροταριανή χρονιά. Γιατί ποτέ δεν είναι «ενωρίς» για να ασχοληθούμε με την αύξηση των μελών μας. Γιατί ποτέ δεν μπορούμε να πάψουμε να εργαζόμαστε γι αυτό το σκοπό. Για να μπορέσει το Ροταρυ να συνεχίσει να «υπηρετεί» θα πρέπει πάντα να μεγαλώνει.

Για πολλά χρόνια συζητάμε για την σημασία της ροταριανής μας οικογένειας. Φέτος επιθυμώ να θέσουμε ως προτεραιότητα όχι μόνο τη ροταριανή οικογένεια αλλά τη συμμετοχή των δικών μας οικογενειών στο Ροταρυ. Ύστερα από 37 χρόνια που με ακολουθούσε στο Ροταρυ, η σύζυγός μου Κορίνα έγινε πέρυσι ροταριανή. Παρακολουθούσαμε την επίσημη έναρξη ενός ομίλου στην Ταιβάν όταν μου είπε: «Ήρθε η ώρα να γίνω κι εγώ ροταριανή». Κι έτσι έγινε μέλος στον νέο όμιλο. Σύντομα το ίδιο έκαναν κι άλλοι. Σήμερα ο όμιλος αυτός έφτασε τα 102 μέλη και έγινε ο δεύτερος σε μέγεθος όμιλος στην Ταιβάν.

Προσκαλώντας τις/τους συντρόφους μας στο Ροταρυ δεν πετυχαίνουμε απλά να «αυξήσουμε» τα μέλη μας. Ας μη ξεχνάμε ότι το Ροταρυ ακόμη έχει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ανδρών κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε. Φέρνοντας περισσότερες γυναίκες στους ομίλους μας εκτός του ότι χωρίς αμφιβολία τους κάνουμε παραγωγικότερους τους κάνουμε ταυτόχρονα περισσότερο ελκυστικούς και για άλλες γυναίκες.

Φέτος ξεκινήσαμε κάτι νέο στο Ροταρυ, ένα «σηματάκι» αναγνώρισης για όσους φέρνουν κοντά μας νέα μέλη. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι η «δουλειά» της αύξησης των μελών δεν τελειώνει με την εισδοχή ενός μέλους. Ολοκληρώνεται μόνο όταν το νέο μέλος ενσωματώνεται, είναι ευχαριστημένο που είναι μέλος του Ροταρυ και δεν θέλει να φύγει. Το να κάνουμε τους ομίλους μας πράγματι ευχάριστους για τα μέλη τους είναι το κλειδί της ανάπτυξης!!

Οι άνθρωποι έρχονται στο Ροταρυ για μια σειρά από διαφορετικούς λόγους αλλά παραμένουν γιατί είναι πράγματι απολαυστικό να είσαι ροταριανός. Γι’ αυτό θέλω να θυμίσω στον καθένα σας να φροντίζετε να διασκεδάζετε, να ευχαριστιέστε τη συμμετοχή σας στους ομίλους και τις περιφέρειές σας. Το Ροταρυ βασίζεται στην ιδέα ότι το «υπηρετείν» είναι αποτελεσματικότερο όταν γίνεται από κοινού με τους φίλους μας.

Ας διασκεδάσουμε τη ροταριανή μας προσφορά, ας τη μοιραστούμε με τους άλλους κι όλοι μαζί ας κάνουμε το Ροταρυ να λάμψει!!!
Gary Huang
Πρόεδρος Δ.Ρ.