Εθελοντική αιμοδοσία της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας για τα 111 χρόνια από την ίδρυση του Rotary

Ροταριανές, Ροταριανοί και Ροταράκτορες της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία επ’ ευκαιρία της 111ης επετείου από την ίδρυση του Διεθνούς Ρόταρυ

Πολλές Ροταριανές, Ροταριανοί και Ροταράκτορες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Διοικητή της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας για εθελοντική αιμοδοσία την εβδομάδα 22 έως 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής έστειλαν πληροφορίες οι Ροταριανοί Όμιλοι Ανατολικής Λάρισας, Κομοτηνής, Κέρκυρας, Κέρκυρας Διεθνής και ο Όμιλος Ροταράκτ Καλαμαριάς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΑ ΡΟΤΑΡΑΚΤ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων και έκτακτων περιστατικών είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο 2016 εθελοντική αιμοδοσία από τον Ροταράκτ Όμιλο Καλαμαριάς στην τράπεζα αίματος του Ομίλου στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το προσωπικού του για την φιλοξενία και την αξιέπαινη εξυπηρέτηση τους.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ρ.Ο. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για τη συμπλήρωση 111 χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Ρόταρυ, η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ορίστηκε ως «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας». Ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Λάρισας συμμετείχε ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία με μέλη του αλλά και φίλους του Ομίλου πραγματοποιώντας την αιμοληψία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στην πόλη της Καρδίτσας, ο Ευστράτιος Σταυρακούδης, μέλος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Λάρισας, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για εθελούσια προσφορά αίματος. Η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε στον σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ
Πιστοί για τρίτη φορά στο ραντεβού με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, Ροταριανοί από τον Όμιλο Κέρκυρας και τον Όμιλο Κέρκυρα – Διεθνής συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, για να χαρίσουν ζωή σε κάποιο συνάνθρωπό μας, εορτάζοντας με τον τρόπο αυτό τα 111 χρόνια του Διεθνούς Ρόταρυ.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο τΔ Κώστας Καρβούνης, ο βΔ Δημήτρης Πιτσινίγκος, ο Αντιπρόεδρος της επιτρ. εκπαίδευσης της 2484 ΠΔΡ Ζαχαρίας Σούσης.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ευρύτερης κινητοποίησης των Ροταριανών της Βόρειας Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα της 2484 Περιφέρειας, η οποία και όρισε την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου ως εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας, εντάσσοντας τη δράση αυτή στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο για την 111η επέτειο της ίδρυσης του Ρόταρυ, της πρώτης παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ροταριανοί του Ρ..Ο. Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας Γιώργος Χριστοφορίδης, ο Βοηθός Διοικητής Γιώργος Προυσανίδης και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Χρήστος Βαρελάς έδωσαν το παρών στις 24 Φεβρουαρίου στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής προσφέροντας αίμα, στα πλαίσια της εβδομάδας Ροταριανής αιμοδοσίας που κήρυξε ο διοικητής της Περιφέρειας για τον εορτασμό των 111 χρόνων του Ρόταρυ.