Επιστολή του Διοικητή της 2484ΠΔΡ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πολιομυελίτιδας

Ροταριανές και Ροταριανοί συνάδελφοι,
Όπως ξέρετε η 23η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας (world polio day). Οι πολύχρονες προσπάθειές μας, όλων των Ροταριανών και των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο, έχουν επιτύχει.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της προσπάθειας! Πρόσφατα και η Νιγηρία κηρύχθηκε χώρα απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα. ‘Έτσι και η Αφρική έχει απαλλαγεί από την ασθένεια. Μόνο δύο χώρες, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έχουν απομείνει και τα ετήσια κρούσματα είναι πλέον μερικές δεκάδες, από εκατοντάδες χιλιάδες που ήταν όταν ξεκινήσαμε. Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ.
Στα πλαίσια της ημέρας POLIO, το ROTARY και η UNICEF διοργανώνουν μία live- streamed global status update ενημέρωση από την Νέα Υόρκη, στις 23 Οκτωβρίου 2015 στις 6:30 p.m. Eastern Time. Όσοι θέλουν μπορούν να την παρακολουθήσουν.
Αλλά νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν κάθε Ροταριανός Όμιλος να διοργανώσει την δική του Ροταριανή Ημέρα POLIO, με ποικιλία εκδηλώσεων (συνεστίαση, ομιλία σε αίθουσα, ποδηλατοδρομία κ.λ.π) για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες και τι πρέπει να γίνει. Στις εκδηλώσεις αυτές μπορεί να συγκεντρωθεί και κάποιο χρηματικό ποσό που θα σταλεί στο Ροταριανό ίδρυμα για το POLIO.
Ήδη ο προδιοικητής Μπάμπης Αποστολίδης σας έστειλε ένα ενημερωτικό κείμενο για το θέμα.
Σας καλώ λοιπόν αυτήν την ημέρα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας με όλες και όλους τους Ροταριανούς όπου γης για αυτήν την τελευταία προσπάθεια για εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, μια προσπάθεια που εμείς οι Ροταριανοί ξεκινήσαμε το 1985, όταν υπήρχαν 350.000 κρούσματα ετησίως και καταφέραμε, μαζί με τους συμπαραστάτες μας, να την περιορίσουμε σε δυο χώρες και μερικές δεκάδες κρούσματα κατ’ έτος.

Με ροταριανή αγάπη
Γιώργος Χριστοφορίδης
Διοικητής της 2484 Περιφέρειας 2015-16