Επίσημη επίσκεψη του Διοικητή Γ.Χριστοφορίδη στο Ροταριανό Όμιλο Καβάλας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»

Στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Γιώργος Χριστοφορίδης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Βάσω πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Ροταριανό όμιλο Καβάλας ΝΕΑΠΟΛΙΣ.
Προηγήθηκε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη σε τοπικό κανάλι, όπου ο Ροταριανός Διοικητής ενημέρωσε τους τηλεθεατές στο τι είναι Ρόταρυ και ποιοί είναι οι σκοποί του. Ανάφερε την υλοποίηση από τον Ροταριανό όμιλο Καβάλας Νεάπολις της παγκόσμιας χορηγίας (Global Grant) που αφορά την παροχή ημιαυτόνομης διαβίωσης 4 κοριτσιών άνω των 18 ετών από το ίδρυμα Παιδόπολη Καβάλας», την προσπάθεια του συλλόγου να δωρίσει μέσα από εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το 2015 και θα πραγματοποιήσει το 2016, ενός τουλάχιστον απινιδοτή στο ΕΚΑΒ της Καβάλας το οποίο έχει έλλειψη δυστυχώς από παραπάνω απινιδοτές (τέσσερις με πέντε).
Ανακοίνωσε επίσης την έγκριση και 2ου (Global Grant) της Περιφέρειας προϋπολογισμού 68.200 $ δολαρίων που αφορά την εγκαθίδρυση συστήματος τηλεϊατρικής σε τέσσερα απομονωμένα νησιά της 2484 Περιφέρειας, αφορά τα νησιά Μαθράκι, Ερεικούσα, και Οθωνούς, καθώς και την Σαμοθράκη, που θα συνδεθούν με σύστημα Τηλεϊατρικής με τα Νοσοκομεία Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα.
Τους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του ομίλου Παπαδοπούλου Μερόπη, η Βοηθός Διοικητής και Ειδική γραμματέας της Περιφέρειας Άννα Παυλίδου, η Προ Πρόεδρος και ταμίας του Ομίλου Γκουλούση Σταυρούλα , η κοσμήτορας του ομίλου Σουλίδου Πασχαλίνα και η γραμματέας του ομίλου Χαραλαμπίδου Ανδρομάχη.
Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. η Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις και τα σχέδια του ομίλου, όπως: α. την 08-09-2015 ο Ροταριανός όμιλος Καβάλας Νεάπολις παρέδωσε στο κτίριο του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου της Καβάλας τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθημερινής υγιεινής, για τους συνανθρώπους μας Σύριους πρόσφυγες, β. την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 σε συνεργασία με τον Ροταριανό όμιλο Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης συγκεντρώσαμε και διαθέσαμε στο λιμάνι της Καβάλας, είδη πρώτης ανάγκης, γ. διάθεση είκοσι δωροεπιταγών σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης μας για τα παιδάκια εκείνα που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Βασικός στόχος του ομίλου είναι η εισδοχή δύο ακόμα νέων μελών στην νέα ροταριανή χρονιά, καθώς και η αγορά ενός τουλάχιστον απινιδοτή που θα προσφερθεί στο Ε.Κ.Α.Β. της Καβάλας.
Ακολούθησε επίσημη συνεστίαση στην οποία παρέστησαν ο εψηφισμένος Διοικητής Πετρίδης Κωνσταντίνος, ο Προ Διοικητής Μακρής Βασίλης, οι προ πρόεδροι του ομίλου Μαρία Αγγελίδου και Χριστίνα Δημούδη.
Στην ομιλία του ο Διοικητής αναφέρθηκε στην ιστορία και στα επιτεύγματα του Ρόταρυ, τις μέχρι σήμερα δράσεις της περιφέρειας 2484 και κάλεσε τις ροταριανές
και τους ροταριανούς να προσφέρουν τον εαυτό τους στον κόσμο.
Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε, στον μήνα Δεκέμβριο αφιερωμένο από το Διεθνές Ρόταρυ στην Πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών και στην Τηλεϊατρική.
Επακολούθησε η εισδοχή δύο νέων μελών, της Χριστίνας – Μόνικας Μπάνου (μηχανικός πετρελαίου) με ανάδοχο τον ίδιο τον Διοικητή και της Βασιλικής Ζήσου (καθηγήτριας μουσικής – βιολοντσελίστριας), με ανάδοχο τον εψηφισμένο Διοικητή.