Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κέρκυρα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κέρκυρα

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κέρκυρα,  Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μελών – Ροταριανού Ιδρύματος με οργανωτική ευθύνη του Ρ.Ο.Κέρκυρας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν Ροταριανοί των Ομίλων Κέρκυρας, Κέρκυρα ΄΄ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ΄΄, Κέρκυρα ΄΄ΒΟΡΡΑΣ΄΄, Κέρκυρα ΄΄INTERNATIONAL΄΄, Ιωαννίνων και μέλη του Ομίλου Ρόταρακτ Κέρκυρας.

Η δομή του σεμιναρίου εξέπληξε θετικά όλους τους συμμετέχοντες. Διαχωρίστηκε σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος περιελάμβανε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ροταριανών Γ. Χριστοφορίδη. Ζ. Σούση, Κ. Καρβούνη Γ. Μπούζα και  Δ. Πιτσινίγκου . Στο δεύτερο μέρος, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκαν σε στρογγυλά τραπέζια, ομάδες συζήτησης, με ροτ. συντονιστές για θέματα Μελών, Ρ.Ι. και Νέων Τεχνολογιών.

Αυτή η μορφή σεμιναρίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και έδωσε την ευκαιρία στους Ροταριανούς να εκφράσουν απόψεις, να λύσουν απορίες, να θέσουν προβληματισμούς και το σημαντικότερο να συμμετέχουν όλοι, αφού έγινε η εναλλαγή τους σε όλα τα τραπέζια (ομάδες-θέματα). Γιατί η Ροταριανή γνώση αναπτύσσεται μέσα από τη συμμετοχή και μέσα από τη συζήτηση.