Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Νέας Υόρκης για την Ελληνική Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Νέας Υόρκης για την Ελληνική Ημέρα της Ανεξαρτησίας , με ομιλήτρια την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σαλλή Παπασαλή με θέμα: Ένδοξο ελληνικό πνεύμα: Μια ιστορία της ανδρείας και της Χάριτος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 3 West Club στην 5η Λεωφόρο και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 100 και πλέον παρευρισκομενών Ελλήνων και Αμερικανών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του ένδοξου ελληνικού πνεύματος στο πέρασμα 3.000 χρόνων καθώς και ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε σύμβολο της απελευθέρωσης του πνεύματος και της ανεξαρτησίας της σκέψης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο κ. Απόστολος Ντιγκμασσανης από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωποι από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη και της Κύπρου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης των Ομογενειακών Οργανώσεων Νέας Υόρκης κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ο Dr. Sonny Lee Chairman and Chief Executive Officer of G.A.I.D.C. – Great American International Development Corporation, ο κ. Kaan Soyak- Board Member and Co-Chair of the International Service Division of Rotary Club of New York και Έλληνες Ροταριανοί συνάδελφοι που ενημερώθηκαν από τους ομίλους τους την Ελλάδα και βρίσκονταν στην Νέα Υόρκη.
Ο Πρόεδρος του Ροταρυ Νέας Υόρκης κ. Richard H. Martin – Director of Development at Ronald McDonald House ευχαρίστησε την Πρύτανη για τη αποδοχή της πρόσκλησης και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, καθώς και τα μπάνερ των δύο Ομίλων. (Ροταριανού Ομίλου Νέας Υόρκης και Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας)
Ο Πρόεδρος της εκδήλωσης και επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος του Ομίλου κ. Χάρης Πατερουλάκης αναφέρθηκε στην προσφώνηση του για την πολύ καλή συνεργασία του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας και τόνισε ότι θα υπάρξει συνέχεια.