Έγκριση δεύτερου Global Grand για την 2484 Ροταριανή Περιφέρεια

Ροταριανές και Ροταριανοί συνάδελφοι
Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ανακοινώσω ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός για την Περιφέρειά μας. Όπως ξέρετε εφέτος (1η Σεπτεμβρίου 2015) άρχισε η υλοποίηση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ (Global Grant) με το τίτλο «Προετοιμασία για ανεξάρτητη ζωή», με προϋπολογισμό περίπου 120.000 δολαρίων, το οποίο όσον αφορά την Περιφέρειά μας υλοποιείται από τον Ροταριανό Όμιλο Καβάλας ΝΕΑΠΟΛΙΣ, με επιτροπή υλοποίησης με επικεφαλής την Βοηθό Διοικητή και Ειδική Γραμματέα της Περιφέρειας ρ.Άννα Παυλίδου και μέλη τις προπροέδρους του Ρ.Ο.ΝΕΑΠΟΛΙΣ Κότελη Κατερίνα και Χριστίνα Δημούδη. Στο Global αυτό ο Ρ.Ο.ΝΕΑΠΟΛΙΣ συμμετέχει με 2.000 δολάρια, όσα χορηγεί και η Περιφέρειά μας, ενώ η Περιφέρεια 1050 (Αγγλία) συνεισφέρει 39.082 δολάρια και ο Ρ.Ο.Hazel Grove 24.000 δολάρια. Το ροταριανό Ίδρυμα βάζει 60.000 δολάρια περίπου. Συγχαρητήρια αξίζουν και στην Ροταριανή Β.Δ. και πρόεδρο της υποεπιτροπής Grants της Περιφέρειας Άννα Παυλίδου και στις Ροταριανές του Ρ.Ο.ΝΕΑΠΟΛΙΣ Καβάλας, για τον σχεδιασμό, και την υλοποίηση του προγράμματος και την εξεύρεση παρτεναίρ από την Αγγλία, ώστε με 2.000 δολάρια του Ομίλου να υλοποιούν στην Καβάλα πρόγραμμα αξίας περίπου 120.000 δολαρίων!!

Σήμερα μας ανακοινώθηκε η έγκριση και δεύτερου Global Grant, πρϋπολογισμού 68.200 δολαρίων. Αυτό είναι Global Grant της Περιφέρειας, Ο τίτλος του είναι: «Εγκαθίδρυση συστήματος τηλεϊατρικής σε τέσσερα απομονωμένα νησιά της 2484 Περιφέρειας». Αφορά τα νησιά, Μαθράκι, Ερεικούσα και Οθωνούς, καθώς και την Σαμοθράκη, που θα συνδεθούν με σύστημα τηλεϊατρικής με τα Νοσοκομεία «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα.

Εκτός από την Περιφέρειά μας συμμετέχουν χρηματοδοτώντας το πρόγραμμα και οι Περιφέρειες 9630 (Αυστραλία) με 6.000 δολάρια, 2100 (Ιταλία) με 2.100 δολάρια, 2440 (Σμύρνη) 2.000 δολάρια, 2420 (Κωνσταντινούπολη) 1.000 δολάρια και φυσικά το Ροταριανό Ίδρυμα με 34.100 δολάρια. Από πλευράς της Περιφέρειάς μας την εποπτεία του προγράμματος έχει τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον προδιοικητή Βασίλη Μακρή και μέλη τους Ροταριανούς Βασίλη Παπαγιάννη, Βοηθό Διοικητή από και προπρόεδρο του Ρ.Ο.Ιωαννίνων και Άγγελο Σιμσιρίκη, προπρόεδρο του Ρ.Ο. Αλεξανδρούπολης.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον προδιοικητή Βασίλη Μακρή, στην θητεία του οποίου (2013-14) συλλέχθηκαν τα στοιχεία και υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και για τα δύο Global Grants, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ροταριανού Ιδρύματος προδιοικητή Βασίλη Χρηστάρα, επί θητείας του οποίου μελετήθηκαν, υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν και τώρα αρχίζουν να υλοποιούνται τα δύο προγράμματα καθώς και τους Ροταριανούς των Ροταριανών Ομίλων Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βοήθησαν στην συλλογή στοιχείων (τιμολόγια, προσφορές, ιατρικές συμβουλές, κ.λ.π.) καθώς και έκαναν τις απαραίτητες επαφές με τοπικές αρχές, νοσοκομεία κ.λ.π. , και πολλοί των οποίων θα συνεχίσουν να βοηθούν και στην υλοποίηση του προγράμματος.

Τα δύο αυτά προγράμματα, συνολικού ύψους άνω των 180.000 δολαρίων είναι μια απόδειξη ότι το Ροταριανό Ίδρυμα και οι Ροταριανοί των άλλων Περιφερειών είναι στο πλάι μας, και ότι αυτά που παίρνουμε ως ανταπόδοση από το Ίδρυμά μας, είναι πολύ περισσότερα από όσα προσφέραμε επί σειρά ετών.

Αλλά πιο πολύ είναι μια απόδειξη τι μπορούμε να κάνουμε όταν δρούμε συλλογικά και είμαστε ενωμένοι!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Με ροταριανά αισθήματα
Ο Διοικητής
Γιώργος Χριστοφορίδης