Δράση του Ροταριανού Ομίλου Βόλου

Το Διεθνές «Ρόταρυ», ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός παγκόσμιος ανθρωπιστικός Οργανισμός, έχει αναλάβει από το 1984 μαζί με την UNICEF, να εξαλείψει την ασθένεια της πολιομυελίτιδας μέσω του πρoγράμματος «Polio – Plus». 
Για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, καθώς και για να γίνει γνωστό το σημαντικό αυτό πρόγραμμα, το Διεθνές Ρόταρυ προβάλλει κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα ίδρυσης του Ρόταρυ, σε ιστορικά κτίρια και μνημεία κάθε κράτους τον λογότυπο «End Polio Now» , «Πολιομυελίτιδα Τέλος Τώρα».  
Μέχρι σήμερα, ο λογότυπος έχει προβληθεί και φωτογραφηθεί σε πάρα πολλά κράτη: στην Αγγλία στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου, στην Αυστραλία στην Όπερα του Σίντνεϋ, στην Αίγυπτο στις πυραμίδες του Καΐρου, στις ΗΠΑ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στην Ιταλία στο Κολοσσαίο και στην Fontana di Trevi στην Ρώμη κλπ. 
Οι Έλληνες Ροταριανοί θέλοντας να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια του Διεθνούς Ρόταρυ και συγχρόνως να δηλώσουν το παρόν της Ελλάδος θα φωταγωγήσουν φέτος το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) .
Η προβολή αυτή θα είναι παράλληλα και σημαντικότατη διαφήμιση της χώρας μας καθόσον θα προβληθεί μαζί με τα σημαντικά μνημεία της ανθρωπότητας στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Ρόταρυ και θα δημοσιευθεί στο επίσημο περιοδικό του Ρόταρυ, The Rotarian, με τιράζ πλέον των 500.000 αντιτύπων που διανέμεται παγκόσμια. 
Στο Καλλιμάρμαρο η τελετή φωταγώγησης θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 (ώρα προσέλευσης 17:45). Τρεις Ολυμπιονίκες θα φωταγωγήσουν το Στάδιο με τον λογότυπο, ενώ θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και ο Ύμνος του Ρόταρυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή, για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας  το κόστος είναι   0,32 ευρώ ανά εμβόλιο (τηλ. επικοινωνίας 2421027443, 2421038971, 2421084779)

Δείτε τα πλάνα του ΑΝΤ1 από τη φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου με το λογότυπο END POLIO NOW ανήμερα των 108ων γενεθλίων του Διεθνούς Ρόταρυ

ant1 video_endpolio