Διεξαγωγή Διεθνούς Ροταριανού Τουρνουά Κρίκετ

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, διοργανώθηκε στην Κέρκυρα το πρώτο Διεθνές Ροταριανό Τουρνουά Κρίκετ, από την 2484 Ροταριανή Περιφέρεια μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ και την International Fellowship of Cricket-loving Rotarians (IFCR), μετά από 1χρόνο περίπου επαφών και προετοιμασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των συνδιοργανωτών.

Το τουρνουά κρίκετ πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Μαρίνας Γουβιών και στο γήπεδο της Σπιανάδας (ένα γήπεδο που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1823).

Την πρώτη αυτή διοργάνωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους μέλη των IFCR-Australia, IFCR- India και IFCR- Pakistan, τα οποία με χαρά υποδέχθηκαν τη Ροταριανή μας Περιφέρεια ως μέλος στην IFCR. Σημειωτέον η 2484 Ρ.Π. για πρώτη φορά συμμετέχει σε International Fellowship.

Η τελετή εισόδου της Ελλάδας και του ελληνικού κρίκετ στην IFCR, πραγματοποιήθηκε σε κοινή πανηγυρική συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων της Κέρκυρας, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, παρουσία του Προέδρου της IFCR, ροταριανού Kittu, του Διοικητή της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας Βασίλη Μακρή και του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτα. Τη συνεστίαση τίμησαν πολλοί Ροταριανοί συνάδελφοι, Ροταράκτορες, φίλοι του Ρόταρυ και μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ. Την πρώτη διοικούσα επιτροπή του IFCR-Greece αποτελούν οι Ηλίας Σαγιαδινός ως Πρόεδρος, Βασίλης Σγούρος, ως Γραμματέας και Μίκα Γιούργα, ως Ταμίας.

Στην ίδια μεγαλοπρεπή συνεστίαση συνυπογράφηκε Χάρτα Αδελφοποίησης από τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κερκύρας Δημήτρη Πιτσινίγκο, με τον Αντιπρόεδρο KR Parthasaraty του Ινδικού Ρ. Ομίλου Hyderabad-Gachibowli της 3150 Ρ.Π.  Η Χάρτα ανοίγει το δρόμο για συνεργασία των δύο Ομίλων σε κοινά ανθρωπιστικά προγράμματα στις δύο χώρες και όχι μόνο.

Προς τιμή των φιλοξενουμένων Ροταριανών, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, ο Ροταριανός Όμιλος Κερκύρας διοργάνωσε Συναυλία με τη ‘ Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας,’ και σολίστ τους Ρόζα Πουλημένου, σοπράνο και Παντελή Κοντό, βαρύτονο. Η συναυλία είχε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των Κερκυραίων αλλά και των επισκεπτών του νησιού για τον αγώνα του Ρόταρυ κατά της πολιομυελίτιδας.

Με την απονομή των μεταλλίων στις ομάδες που συμμετείχαν και με μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια συνεστίαση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κέρκυρα, το IFCR.

Οι φίλοι Ροταριανοί από την Ινδία, το Πακιστάν και την Αυστραλία έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη χώρα μας – συμβάλλοντας σε αυτό οι φιλόξενοι συνάδελφοι της Κέρκυρας – και για το ελληνικό κρίκετ και υποσχέθηκαν να επανέλθουν στο επόμενο τουρνουά που ήδη προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2015.  Παράλληλα προσκάλεσαν τους Έλληνες Ροταριανούς να επισκεφθούν την Ινδία,  να παίξουν κρίκετ μαζί τους και να γνωριστούν.

Ο Πρόεδρος του IFCR Kittu εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Διοικητή Βασίλη  και τους Ροταριανούς της Κέρκυρας, όσο και προς την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ για την άρτια διοργάνωση. Τόνισε δε, ότι στην IFCR δεν υπάρχουν ποτέ νικητές και ηττημένοι, παρά μόνο Ροταριανοί με αγάπη για το άθλημα, που σε κάθε συνάντηση βρίσκουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας τους, μιας φιλίας που διαρκεί και προωθεί την Αλληλοκατανόηση και την Ειρήνη σε ολόκληρο τον Κόσμο.

κρίκετ

κρίκετ

κρίκετ