Δελτίο Τύπου της Δράσης «LIGHTING UP NOESIS TO ERADICATE POLIO»

Στις 24 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας, Ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμαριάς, με τη δράση «Lighting Up NOESIS to Eradicate POLIO» συμμετείχε στο παγκόσμιο δίκτυο των Ροταριανών Ομίλων  όπου μέσω του φωτισμού μνημείων και συμβολικών κτηρίων μετέδωσαν το μήνυμα ότι απέχουμε ελάχιστα από το όνειρο της γενιάς μας, την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί παιδική παράλυση.

Παρά τις αντίξοες και ακραίες καιρικές συνθήκες, όπου την ώρα της εκδήλωσης η ταχύτητα του ανέμου ήταν 7 μποφόρ και κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση, τα μέλη του Ρ.Ο.Καλαμαριάς μαζί με Ροταριανούς και Rotaractors από τους Ομίλους της πόλης της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Καβάλας, της Δράμας αλλά και του Minden της Γερμανίας, συγκεντρωθήκαμε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και φωτίσαμε το διάσημο πλανητάριό του.  Όλοι μαζί, αψηφώντας τον καιρό, μεταφέραμε από το Πλανητάριο το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη και παράλληλα τιμήσαμε τους δύο ροταριανούς συναδέλφους από τον Ρ.Ο.Κομοτηνής, οι οποίοι ξεκινώντας με τις μηχανές τους από την ομώνυμη πόλη, διέσχισαν 300 χλμ.  φέροντες λάβαρα με το μήνυμα της καμπάνιας END POLIO NOW, τερμάτισαν το «1st Ride to End Polio» στο ΝΟΗΣΙΣ.

Αν και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στην εκδήλωσή μας να έχει τη διάσταση, τη διάρκεια και τη λαμπρότητα που είχαμε προγραμματίσει, το να αντικρίζεις όμως ανθρώπους – ροταριανούς συναδέλφους- που άφησαν την θαλπωρή του σπιτιού τους, που έκαναν χιλιόμετρα με συντροφιά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να είναι εκεί μαζί σου με το χαμόγελο και με όλη τη θετική τους ενέργεια κάτω από τη βροχή, σε καμία φωτογραφία και σε κανένα video δε μπορούν να αποτυπωθούν το συναίσθημα της υπερηφάνειας και η συγκινησιακή φόρτιση του να είσαι και εσύ ένας από αυτούς, μέλος της παγκόσμιας οικογένειας του Rotary.

Ως Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς, θα ήθελα να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους βρέθηκαν μαζί με τα μέλη του Ομίλου μας, και όλοι μαζί στείλαμε το μήνυμα ότι είμαστε ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.