Δελτίο Τύπου Ρ.Ο. Θεσσαλονίκης «Ανατόλια» (19/9/2014)

Στιγμές ροταριανής γνωριμίας, εκτίμησης και συναδέλφωσης απόλαυσαν  πάνω από εκατό άτομα, μέλη και φίλοι των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης Ανατόλια και Beyoglou, την Παρασκευή, 19 9 2014.

Στη Νέα Κρήνη, στην ψαροταβέρνα «Γιαλός», δίπλα στη θάλασσα, σε μια αξέχαστη ροταριανή συνεστίαση, που διακρινόταν από τη ζεστασιά και την αγάπη όλων των παρισταμένων, δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα, για την περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων των δύο Ομίλων.

Η συνεστίαση άρχισε με την προσευχή της ορθοδόξου εκκλησίας μας, την οποία ανέπεμψε ο π. Σάββας και ακολούθως ο Διοικητής της Περιφέρειάς μας, της 2484, ανέπεμψε και τη ροταριανή προσευχή.

Ακολούθησε το καλωσόρισμα του Προέδρου του Ομίλου μας, Διογένη Τακίδη, ο οποίος τόνισε τους δεσμούς φιλίας, που ενώνουν τους δύο λαούς, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη με την επίσημη πολιτική των δύο χωρών μας, όπως επιτάσσει εξάλλου το Διεθνές Ρόταρυ και ο σεβασμός στα  υπεύθυνα άτομα εκατέρωθεν, που έχουν την πείρα και τη γνώση για αυτό.

Σε απάντηση αυτού, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Beyoglou, Semir Barutçu ευχαρίστησε και καλωσόρισε όλα τα παριστάμενα άτομα για τη συμμετοχή και το υπέροχο κλίμα, που υπήρχε, ενώ δεν παρέλειψε να μας καλέσει, να τους επισκεφθούμε, όσο πιο σύντομα μπορούμε και να προχωρήσουμε και σε αδελφοποίηση, η οποία θα επισφραγίσει και θα εντείνει τους δεσμούς μεταξύ μας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλους μας αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκληση και υποσχέθηκε να συζητήσουμε και το θέμα της αδελφοποίησης στην επόμενη επίσκεψή μας στην Πόλη.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την ανταλλαγή δώρων και τις ευχαριστίες μεταξύ των Προέδρων των δύο Ομίλων.

Μεγάλη τιμή για τον Όμιλό μας, ήταν η παρουσία και συμμετοχή, του Διοικητή της Περιφέρειάς μας, Κώστα Καρβούνη  και του εισερχόμενου Διοικητή μας, για την επόμενη ροταριανή χρονιά, Γιώργου Χριστοφορίδη μετά της συζύγου του, οι οποίοι ήρθαν και μας τίμησαν, παρά το επιβαρυμένο ροταριανό τους πρόγραμμα και οι οποίοι απεύθυναν επίσημο χαιρετισμό, τονίζοντας το υπέροχο κλίμα, που υπήρχε, τις μελλοντικές δυνατότητες, που ανοίγουν τέτοιες  εκδηλώσεις και το συνεχιζόμενο ροταριανό έργο του Ομίλου μας.

Η εκδήλωση τελείωσε με την εισδοχή νέων ροταριανών, της γνωστής επιχειρηματία Ζωής Ελευθεριάδου (ο Πρόεδρος του Ομίλου Διογένης Τακίδης), του ιδιοκτήτη της εταιρείας Easy Energy, Κωνσταντίνου Πέτκου (o τ. πρόεδρος του Ρ.Ο. Πανοράματος Δημήτρης Χατζηλάμπρου), του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρέατος, Γιάννη Παράδα (ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Beyoglu Semir Barutçu) και των νέων ροταράκτ μας, Διονύση Προκόπη (ο Διοικητής της 2484 Ρ.Π. Κώστας Καρβούνης), Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη,(ο τ. Διοικητής Γεώργιος Βασιλικιώτης), Τουγκάι Σαρικαλί (ο Κυβερνήτης των LIONS Ιωάννης Ροδόπουλος) και Μπεστέ Χαλίλ (ο εκλεγμένος Διοικητής της 2484 Ρ.Π. για τη ροταριανή χρονιά 2015 -2016 Γεώργιος Χριστοφορίδης).

Την εκδήλωσή μας τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους, εκτός από τους προαναφερόμενους και τους φιλοξενούμενους, ο Υφυπουργός Παιδείας, κος Κώστας Γκιουλέκας, ο Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου, κος Ιμάμ Λεβέντ, ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης, μέλη, οι τ. πρόεδροι του Ομίλου μας Ιωάννης Τάχος και Δημήτρης Μιχαηλίδης, τα ροταράκτ μας με τον Πρόεδρο τους Δημήτρη Βάντσο, ο τ. Αντιδήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κος Γεώργιος Μπαμπαράτζας, η συμβολαιογράφος κα Σάντυ Ζεγγινιάδου, η ανδρολόγος κα Σία Ζεγγινιάδου και πολλοί φίλοι και φίλες του Ομίλου μας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον φωτογράφο και φίλο του Ομίλου μας, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα των Ιντεράκτ μας, Ντανιέλ και Κωνσταντίνα Μπολουά για τη βοήθεια στην υποδοχή και τοποθέτηση στα τραπέζια όλων, τη Λαμπρινή Νάση για την υποδοχή των φιλοξενούμενων στο ξενοδοχείο τους, τη ροταριανή Melek Dogan για την άψογη επικοινωνία μεταξύ των δύο Ομίλων και φυσικά τη ροταράκτ μας και επίσημη μεταφράστρια και διερμηνέα της Ε.Ε. στην τουρκική γλώσσα, Μαίρη Δροπούλου για τη διερμηνεία όλων των λόγων μας, η οποία ήρθε και βοήθησε, υπερβαίνοντας τον εαυτό της.