ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ρ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα 05-11-2013
Κύριοι,
            Ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας στις 1 κ 2/11/2013 πραγματοποίησε δυο εκδηλώσεις  και συγκεκριμένα :
             Την 1 Νοεμβρίου 2013 ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας αδελφοποιήθηκε  με τον Ροταριανό Όμιλο Πολιτεία Κηφισιά των Αθηνών. Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ξενοδοχείο Κούρος
παρουσία του Δημάρχου Δράμας , των δύο Διοικητων των Π.Δ.Ρ. 2470 και 2484 και  εκατό (100) περίπου Ροταριανών και φίλων. Η πρόεδρος του Ρ.Ο.Πολιτεία Κηφισιά κα Λήνα Βάντσιου-Δουκίδου και ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Δράμας κος Δημήτριος Πετρίδης αντάλλαξαν την χάρτα αδελφοποίησης και υποσχέθηκαν στενή συνεργασία στο έργο τους.
             Την 2 Νοεμβρίου 2013 ο Ρ.Ο.Δράμας σε συνεργασία με τον Ρ.Ο.Πολιτεία Κηφισιά διοργάνωσαν ομιλία , με το σύστημα tendex , με θέμα <<Αλλάζουμε την επιχειρηματικότητα με καινοτομία και εξωστρέφεια >> παρουσία του  κου ΑντΠεριφερειάρχη , του εκπρόσωπου του Δημάρχου , του Προέδρου του Επιμελητηρίου και πλήθους κόσμου (περίπου 300 άτομα) στην Μεγάλη αίθουσα του Ωδείου Δράμας. Η διάρκεια ήταν 150 λεπτά και οι ομιλητές καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές , Δντες Ερευνητικών κέντρων  και επιφανείς επιχειρηματίες ανέπτυξαν το σκεπτικό του νέου επιχειρήν . Οι επιχειρηματίες ήταν από τον κλάδο της Ναυτιλίας (κος Μπουδούρογλου με δύο εταιρείες εισηγμένες στο N.Y.S.M. των Η.Π.Α. ιδιοκτήτης 37 πλοίων) , απο τον κλάδο των τροφίμων (κα Πίτα Δ.Σ. και μέτοχος του ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ) από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας-έρευνας (κος Κιαμος  ιδρυτής και μέτοχος της ELFON LTD προμηθευτής εξαρτημάτων σε εταιρείες υπερύψηλης τεχνολογίας όπως η BOING , MARCHELL DAUCHOT, NATO , LOKGHIT κλπ η εταιρεία είναι αυτή που εφηύρε και κατασκεύασε το πρώτο τηλέφωνο με πλήκτρα ) και τέλος από τον κλάδο των φαρμάκων-καλλυντικών (κος Κουτσιανάς ιδρυτής και Αντπρόεδρος της APIVITA A.E. καινοτόμου βιομηχανίας καλλυντικών που στηρίζεται στις αρχές της κοινωνίας των μελισσών και του Ιπποκράτη με εξαγωγές σε 35 χώρες και φυσική παρουσία με καταστήματα σε 14 χώρες , Προέδρου της Μ.Κ.Ο. – Μ.Κ.Χ. εταιρείας <<Ιπποκράτης 2500 χρόνια >> και τέλος  εμπνευστής και κατασκευαστής του Κήπου του Ιπποκράτη στην Κω)
                      Κατά την διάρκεια της παραμονής τους οι Ροταριανοί ξεναγήθηκαν στον ιερό χώρο του Οχυρού Λύσσε , όπου άκουσαν άφωνοι και με βαθιά συγκίνηση  τον ΑντΣυνταγματάχη Ελευθεριάδη να τους εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την μάχη των Οχυρών  στην συνέχεια μεταβήκαμε στο σπήλαιο του Μααρά το οποίο τους κατέπληξε με την ομορφιά του. Τέλος την ίδια ημέρα παρατέθηκε γεύμα για τα μέλη και των δύο Ομίλων στο Οινοποιείο του κου Κ.Λαζαρίδη.
                      Ο Ρ.Ο.Δράμας θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) κο Θ.Ελευθεριάδη και την τόσο λεπτομερή αλλά και συγκινητική περιγραφή των μαχών.
                                                                                                Ρ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ