Δελτίο Τύπου από την εκδήλωση δωρεάς φορητού αυτόματου απινιδωτή από τον Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων

Ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, σε ειδική εκδήλωση δώρισε στους γιαννιώτες συμπολίτες μας, έναν φορητό αυτόματο απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας και τον τοποθέτησε, κατόπιν αδείας, στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου που είναι σε κεντρικό σημείο της πόλης και λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος συνεχάρη τον Όμιλο για την πρωτοβουλία του και τόνισε ότι «έχει γίνει ήδη σχεδιασμός από την Περιφέρεια για τα σημεία που θα τοποθετηθούν απινιδωτές σε όλη την Ήπειρο».

Ο γενικός χειρουργός εντατικολόγος της Μ.Ε.Θ. του ΠΠΓΝΙ κ. Αθανάσιος Κιτσάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί είδε να γίνεται πραγματικότητα αυτό που προσπαθούσε εδώ και τόσα χρόνια και τονίζοντας την αποτελεσματικότητα που έχει αυτός ο σύγχρονος απινιδωτής ως και τη σημασία του για την προστασία της ανθρώπινης ζωής είπε: «σήμερα βάλατε έναν ογκόλιθο για τη σωτηρία των συμπολιτών μας. Η πόλη μας έπρεπε να είναι γεμάτη από απινιδωτές».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Κολιός, ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση που δέχθηκε να τοποθετηθεί ο απινιδωτής στο Αστυνομικό Μέγαρο, ως και όλους όσους συνέβαλαν στην εγκατάσταση του απινιδωτή, μιας συσκευής που ανιχνεύει τον καρδιακό ρυθμό και προτρέπει τον χειριστή με οδηγίες στα ελληνικά για χορήγηση ηλεκτρικής ενέργειας (απινίδωση), με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς. «Εύχομαι να είναι αχρείαστος αλλά έστω και μια ανθρώπινη ζωή να σωθεί σε περίπτωση ανακοπής θα είναι ανεκτίμητο κέρδος για τους συμπολίτες μας».

 

72 01772 011