ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ 2484 Π.Δ.Ρ.

Tο Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 , στην Αλεξανδρούπολη, με διοργανωτή τον Ρ.Ο.Αλεξανδρούπολης, έγινε η τελετή παράδοσης -παραλαβής της Διοίκησης της 2484 Περιφέρειας του Δ.Ρ., από τον προ-Διοικητή πλέον Κώστα Καρβούνη στον Διοικητή Γιώργο Χριστοφορίδη.

Rotary-Alexandroupoli-002
Προηγήθηκε Γενική Συνέλευση(Σύναξη ηγετικής ομάδας) στην οποία  παραβρέθηκαν 97 ροταριανοί και ροταριανές εκπροσωπώντας 30 ομίλους της 2484 Περιφέρειας του Δ.Ρ. Στο πρώτο μέρος, προεδρεύοντος του εψηφισμένου Διοικητή Κώνσταντίνου Πετρίδη ,παρουσιάσθηκε ο διοικητικός απολογισμός του Δ/τή Κώστα Καρβούνη και ο προγραμματισμός δράσεων από τους εισερχόμενους προέδρους και τους εκπροσώπους των 30 Ροταριανών Ομίλων.

Στο δεύτερο μέρος προεδρεύοντος του προ-Διοικητή Βασίλη Μακρή, παρουσιάσθηκε από τον Διοικητή Γιώργο Χριστοφορίδη ο προϋπολογισμός για τη ροταριανή χρονιά 2015-2016 ,ο οποίος μετά από συζήτηση εγκρίθηκε παμψηφεί.

Στην συνέχεια ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη Εξελεγκτικής Επιτροπής για το Ροταριανό Έτος 2015-2016 . Υπήρχαν επτά υποψήφιοι και εξελέγησαν οι εξής, κατά σειρά εκλογής:
1 Νίκος Κουζινόγλου Πρόεδρος
2 Χρήστος Τζανάκος  Μέλος
3 Γιώργος Μπέφας  Μέλος

Τέλος ο Διοικητής Γιώργος Χριστοφορίδης καρφίτσωσε το σήμα και εγκατέστησε τον νέο Ροταράκτ Εκπρόσωπο Μιχάλη Ραχμάνη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, λέγοντας του ότι θα έχει την πλήρη συμπαράσταση της 2484 Περιφέρειας στους Ομίλους Ροταράκτ.

Ακολούθησε στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου ΝΕΦΕΛΗ η τελετή παράδοσης- παραλαβής της 2484 Περιφέρειας, παρουσία 130 Ροταριανών και φίλων. Μετά την προσευχή, την έναρξη κήρυξε ο προδιοικητής Γιώργος Βασιλικιώτης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό. Κατά την τελετή παράδοσης παράλαβής ο απερχόμενος Διοικητής Κώστα Καρβούνης επέδωσε βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις τόσο της 2484 Περιφέρειας όσο και του Διεθνούς Ρόταρυ σε Ροταριανούς Ομίλους  για την συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων τους για την ροταριανή χρονιά 2014-2015. Επίσης βραβεύτηκαν για τον ίδιο λόγο και Βοηθοί Διοικητές και Ροταριανοί.

Ο απερχόμενος διοικητής Κώστας Καρβούνης στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους Ροταριανούς για την συνεργασία τους και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας ,ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της κατάργησής της. Παρέδωσε τα αρχεία της Περιφέρειας στο Γραμματέα ροτ. Μενέλαο Συκάκη και στην συνέχεια «καρφίτσωσε» με το σήμα του Διοικητή τον ροτ. Γιώργο Χριστοφορίδη, ο οποίος παίρνοντας  τον λόγο και αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον απερχόμενο Διοικητή, τόνισε την ανάγκη της συνοχής, ένωσης και αλληλεγγύης των Ροταριανών της Περιφέρειας μας και της αύξησης των μελών της. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη ανάγκη οι Ροταριανοί Όμιλοι να αφουγκρασθούν τις ανάγκες των τοπικών τους κοινωνιών και να προσφέρουν ό,τι μπορούν για την  ανακούφισή τους, στην δύσκολη αυτή περίοδο της χώρας μας,  κάνοντας πράξη το σύνθημα της φετινής χρονιάς «ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

Με τη σειρά του ο Διοικητής Γιώργος Χριστοφορίδης επέδωσε το σήμα του Εψηφισμένου Διοικητή στον Κωνσταντίνο Πετρίδη, το σήμα του Γραμματέα της Περιφέρειας στον Ροταριανό Μενέλαο Συκάκη και το σήμα του Ταμία της Περιφέρειας στον Ροταριανό Γιάννη Τζαμπάζη.

Επίσης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον αρχαιότερο προδιοικητή της Περιφέρειας και τέως συντονιστή ζώνης Γιώργο Βασιλικιώτη. Τελειώνοντας ευχαρίστησε τα μέλη του Ρ.Ο.Αλεξανδρούπολης για την άψογη διοργάνωση και επέδωσε στον διοργανωτή Όμιλο το banner του Διοικητή της Περιφέρειας
Rotary-Alexandroupoli-003

Ξεχωριστή όμως και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή , ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στον ροταριανό Ανέστη Βακιάνη, «νονό» του Διοικητή Γιώργου Χριστοφορίδη εκφράζοντας με αυτό τοτρόπο την ευγνωμοσύνη του, καθώς απετέλεσε την εφαλτήριο δύναμη για να γνωρίσει και να αγαπήσει το Ρόταρυ.
Rotary-Alexandroupoli-004

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η προβολή βίντεο για το νέο ροταριανό σύνθημα BE A GIFTTO THE WORLD, το οποίο έγινε με στίχους, μουσική και επιμέλεια της απερχόμενης προέδρου του Ρ.Ο.Καβάλας Βούλης Δημοπούλου.

Προβλήθηκαν επίσης δύο βίντεο που επιμελήθηκε η Ροταριανή Ουρανία Παπαδοπούλου, του Ρ.Ο.Κομοτηνής ΡΟΔΟΠΗ, τα οποία παρουσίαζαν συνοπτικά την ροταριανή δράση και όχι μόνο του πρώην Διοικητή Κώστα Καρβούνη και του Διοικητή 2015-16 Γιώργο Χριστοφορίδη

Η τελετή έκλεισε με την παράδοση – παραλαβή της ηγεσίας του διοργανωτή Ρ.Ο.Αλεξανδρούπολης από τον απελθόντα πρόεδρο Άγγελο Σιμσιρίκη στον νέο πρόεδρο Θανάση Κατσίκη, αφού τιμήθηκαν οι ροταριανοί Αμαλία Δούκα, Σέργιος Κατσίκης και Χρήστος Βαργιαμίδης, για την πολύτιμη προσφορά τους στον όμιλο.

Επίσης θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε τον Ροταριανό Όμιλο Αλεξανδρούπολης για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, την ζεστή καλαίσθητη και ανθρώπινη φιλοξενία.
Τέλος τον ροταριανό Κώστα Στέλιαρο που χωρίς την διαρκή παρουσία του φωτογραφικού φακού του, δεν θα υπήρχε το υπέροχο φωτογραφικό υλικό της βραδιάς

Rotary-Alexandroupoli-006