Κοινή πανηγυρική συνεστίαση Ροταριανών Ομίλων της Θεσσαλονίκης και του Ρ.Ο Braunschweig της Γερμανίας που επισκέφτηκε την πόλη μας.

Κάτω από το ροταριανό σύνθημα της φετινής χρονιάς ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ και με στόχο την αλληλοκατανόηση και την ενδυνάμωση της ροταριανής συναδέλφωσης και γερμανοελληνικής φιλίας, ο ΡΟΑΘ οργάνωσε υποδέχθηκε και πραγματοποίησε κοινή συνεστίαση με τον Ροταριανό Όμιλο της πόλης Braunschweig της Γερμανίας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
 
Σε μια λαμπρή βραδιά η Πρόεδρος και 35 μέλη του Γερμανικού Ομίλου, αξιωματούχοι της Ελληνικής Ροταριανής Περιφέρειας 2484, Πρόεδροι μέλη και φίλοι των Ομίλων της Θεσσαλονίκης, μέσα από την προσωπική γνωριμία, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες που θα λειτουργήσουν προς όφελος της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου μέσα από τα προγράμματα του Διεθνούς Ρόταρυ.
 
Τη συνεστίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο προσκληθείς Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κος Wolfgang Hoelscher-Obermaier και ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Βασίλης Μυλωνάς, ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό.
 
Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο τ. Πρόεδρος του ΡΟΑΘ Δημήτρης Χατζηαντωνίου. Η Πρόεδρος του ΡΟΑΘ Τέσση Τυρπένου πρόσφερε στην ελληνικής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη Πρόεδρο του R.O. Braunschweig κα Δέσποινα Καζαντζίδου αναμνηστικό της βραδιάς δώρο. Τουριστικά έντυπα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στη γερμανική γλώσσα μοιράστηκαν στους ξένους επισκέπτες.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεστίασης προβάλλονταν στην οθόνη εικόνες από την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, όπως και παράλληλη μετάφραση των ομιλιών στις δυο γλώσσες.
 
Η βραδιά έκλεισε με απαγγελία στα γερμανικά του ποιήματος ΙΘΑΚΗ του Κων. Καβάφη από την διεθνούς φήμης σοπράνο κα Νιόβη Κλαυδιανού η οποία εκτός προγράμματος αφιέρωσε στην ομήγυρη και το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη κάπου υπάρχει η αγάπη μου.

42_ROTARY_ANAT

_28_ROTARY_ANAT

_29_ROTARY_ANAT

_31_ROTARY_ANAT

_32_ROTARY_ANAT

_33_ROTARY_ANAT

_35_ROTARY_ANAT

_36_ROTARY_ANAT

27_ROTARY_ANAT

30_ROTARY_ANAT

34_ROTARY_ANAT