Βράβευση Έργων Ευποιίας Ροτ. Ομίλων Θεσσαλονίκης

Για 62η συνεχή χρονιά οι πέντε Ροταριανοί Όμιλοι, Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πανοράματος και «Άριστα Τελείν», πραγματοποίησαν και φέτος την μεγάλη κοινωνική εκδήλωση των βραβεύσεων έργων ευποιίας, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς, στην οποία βραβεύτηκαν οργανώσεις και άτομα, για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και το συνάνθρωπο. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Μέρτζος, Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών με θέμα: «ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΟΧΥΡΑ».

Εκ μέρους των πέντε Ροταριανών Ομίλων χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Δανάη Παλαμίδου. Ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Α.Π.Θ κ. Μιχ. Μαμόπουλος, στην εισήγησή του παρουσίασε τους βραβευόμενους στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια.O γνωστός ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης απήγγειλε έργα ΑΜΛΕΤ και η «Ορχήστρα Νέων Δίου» πλαισίωσε την εκδήλωση ερμηνεύοντας έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών. Μετά την τελετή ακολούθησε συνεστίαση προς τιμήν των βραβευθέντων.

Βραβεύτηκαν οι:

1. Γεώργιος Παπαδόπουλος, με βραβείο ευποιίας με χρυσό μετάλλιο, για πολύπλευρη προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

2. Αφροδίτη Καραγιαννίδου, με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για την μακρόχρονη προσφορά της στον συνάνθρωπο με την αιμοδοσία.

3. Ελένη Χατζηκώστα, με βραβείο ευποιίας – μετά θάνατον- με αργυρό μετάλλιο, για σημαντική δωρεά στη γενέτειρά της.

4. Μανώλης Φιλιππίδης, με βραβείο ευποιίας – μετά θάνατον- με αργυρό μετάλλιο, για πολύπλευρη ανθρωπιστική βοήθεια προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους.

5. Νικολέττα Μεχτίδου, μαθήτρια, με βραβείο ευποιίας, με χρυσό μετάλλιο, για πράξη ακεραιότητας και εντιμότητας.

6. Δώρα Φωτιάδου και Γρηγόρης Ζευγαρόπουλος, με βραβείο ευποιίας με χρυσό μετάλλιο για ύψιστη δωρεά ζωής προς τον συνάνθρωπο.

7. Πέτρος Δαμιανός, καθηγητής, με βραβείο ευποιίας με χρυσό μετάλλιο, για τη σημαντική προσφορά του στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία του «Σχολείου Ανηλίκων Αυλώνος».

8. «Σύλλογος Καλλονής Λέσβου ΣΙΤΙΖΩ», με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για μακρόχρονη προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης.

9. «Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Μ.Α.Ζ.Ι», με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για πολύπλευρη δράση αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

10. Δημήτρης Κρανιώτης, ιατρός, με δημόσιο έπαινο, για την πολύπλευρη κοινωνική και πνευματική προσφορά του, στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας.

11. Νίκος Μαγγίτσης, ορειβάτης, με δημόσιο έπαινο για την συμβολή του στην διεθνή προβολή της Ελλάδας, με τις ορειβατικές του επιδόσεις.

12. «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για την μακρόχρονη κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο με την εθελοντική αιμοδοσία.

13. «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων», με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο για σημαντική εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

14. «Ορχήστρα Νέων Δίου», με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για τη συμβολή της στη διάσωση και διαρκή προβολή της ελληνικής μουσικής.

15. Θεόδωρος Γκαλτσίδης, με βραβείο ευποιίας με χρυσό μετάλλιο, για πράξεις αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

16. «Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων», με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.

17. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ειδικός φρουρός, με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για πράξη αυτοθυσίας.

18. Κωνσταντίνος Σαραφίδης, ειδικός φρουρός, με βραβείο ευποιίας με αργυρό μετάλλιο, για πράξη αυτοθυσίας.

_MG_7578 _MG_7615 _MG_7724 _MG_7747