Ανάβαση στον Όλυμπο με την 2484ΠΔΡ (Ανεβαίνουμε στον Όλυμπο – Στηρίζουμε το Ροταριανό Ίδρυμα)

Ροταριανές και Ροταριανοί συνάδελφοι
Η αρχική προβολή και επιτυχία ως προς την συγκέντρωση εισφορών προς το Ροταριανό Ίδρυμα (polio)της περυσινής ανάβασης στον Όλυμπο, που οργάνωσε τον Σεπτέμβριο του 2014 η Περιφέρειά μας, ήταν η αφορμή για την επανάληψη της δράσης και εφέτος. Όπως αποφασίσαμε και παρουσιάσθηκε στο DTTS (Βόλος , Φεβρουάριος 2015), στο PETS (Πανόραμα Μάρτιος 2015) και στην ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ (Αλεξανδρούπολη, Ιούνιος 2015) η φετινή οργάνωση δεν θα περιοριστεί στην συγκέντρωση συνεισφορών για το POLIO (το οποίο αποτελεί μία από τις δράσεις του Ροταριανού Ιδρύματος). Θα επεκταθεί σε όλες τις δράσεις του Ροταριανού Ιδρύματος και κυρίως στους έξη τομείς δράσης:
1. Ειρήνη και πρόληψη/επίλυση συγκρούσεων
2. Πρόληψη και θεραπεία ασθενειών
3. Νερό και υγιεινή
4. Υγεία μητέρας και παιδιού
5. Βασική εκπαίδευση και καταπολέμηση του αναλφαβητισμού
6. Οικονομική και Κοινοτική ανάπτυξη
Η 2484 Περιφέρεια Δ.Ρ. συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια έχει θέσει ως στόχο για τη φετινή χρονιά η συνεισφορά από το σύνολο των ομίλων μας στο Rotary Foundation να ξεπεράσει τις 15.000 δολάρια, στόχο απολύτως ρεαλιστικό αφού αντιστοιχεί στο ποσό των μόλις 20€ ανά Ροταριανό. Για να στηρίξει την προσπάθεια αλλά και για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο σκοπό μας η Περιφέρεια σχεδιάζει να επαναλάβει την δράση: Μια ροταριανή εξόρμηση στον Όλυμπο, το μυθικό βουνό των Θεών!!

Η εξόρμηση – που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Σεπτεμβρίου – σκοπό έχει τη συγκέντρωση χορηγιών και συνεισφορών από κάθε όμιλο της περιφέρειάς μας προκειμένου να υποστηρίξει έναν Ροταριανό που θα συμμετάσχει στην ομάδα που θα ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου και θα φωτογραφηθεί κρατώντας το σημαιάκι του Ομίλου. Κάθε όμιλος προκειμένου να στείλει το σημαιάκι του στο θρόνο των Θεών θα πρέπει, απευθυνόμενος όχι μόνο στα μέλη αλλά και σε χορηγούς και φίλους του ομίλου, να υποστηρίξει έναν ροταριανό (όχι απαραίτητα μέλος του Ομίλου) ή έναν ροταράκτορα εξασφαλίζοντας μια ελάχιστη συνεισφορά ύψους 100 € για το ROTARY FOUNDATION. Όσο πιο πολλοί όμιλοι τόσο πιο πολλά σημαιάκια και τόσο πιο πολλές χορηγίες!!

Εκτός από το ποσόν αυτό, αν κάποιος Όμιλος επιθυμεί να στείλει και δεύτερο εκπρόσωπο ή κάποιος μεμονωμένος Ροταριανός ή Ροταράκτορας θέλει να συμμετάσχει στην εξόρμηση, κάθε επιπλέον «ορειβάτης» θα πρέπει να συγκεντρώσει χορηγίες 50€ (για Ροταριανό) ή 30€ (για Ροταράκτορα) προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αποστολή.

Τα χρήματα για τη συμμετοχή στην ομάδα ανάβασης στον Όλυμπο θα πρέπει να κατατεθούν τo αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18/9/2014 στον ταμία της Περιφέρειας Ροταριανό Ιωάννη Τζαμπάζη με τηλεφωνική επιταγή στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Κομοτηνής(αριθμός τηλεφώνου ταμία: 25310 31810 κιν.6979520977)
Αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά στον Γραμματέα της Περιφέρειας. Εννοείται ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από κάθε όμιλο θα πιστωθούν στη δική του μερίδα στο Rotary Foundation.

Θυμηθείτε!! Στόχος μας δεν είναι μόνο να συγκεντρώσουμε χρήματα. Αυτό θα ήταν πολύ εύκολο. Αρκεί να βάλει ο καθένας ένα μικρό ποσόν από την τσέπη του. Στην πραγματικότητα θα ευχόμουν κανείς Ροταριανός να μην βάλει χρήματα από την τσέπη του αλλά να φροντίσει να ευαισθητοποιήσει στο σκοπό μας την τοπική κοινωνία, φίλους, ευαίσθητους συμπολίτες, ευγενικούς χορηγούς. Μόνο έτσι πολλαπλασιάζουμε το μήνυμά μας και δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο για τη δημόσια εικόνα του Ροταρυ στην περιοχή μας. Σημαντικό επίσης είναι να ζητήσουμε από κάθε χορηγό και φίλο ένα e-mail επικοινωνίας ώστε να μπορέσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να του στείλουμε ρεπορτάζ από τη δράση μας.

Σημειώνεται ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του ομίλου αν θα καλύψει μέρος ή το σύνολο των ταξιδιωτικών δαπανών του ροταριανού «ορειβάτη» τα οποία σε γενικές γραμμές δεν θα υπερβαίνουν συνολικά – μαζί με τη μετακίνηση τα 80-100 €. Προφανώς αν ένα μέλος της ομάδας αναλάβει να ανεβάσει στην κορυφή περισσότερα από ένα σημαιάκια ομίλων, η ταξιδιωτική του δαπάνη μπορεί να καλυφθεί «συνεταιρικά» από τους σπόνσορες Ομίλους. Και φυσικά θα υπάρχει ειδική διάκριση για τον όμιλο που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσόν.
Παράλληλα οργανώνεται εκδρομικό πρόγραμμα για όσους έλθουν μέχρι το Λιτόχωρο, αλλά δεν ανεβούν στον Όλυμπο. Θα υπάρχει Ροταριανό δείπνο το βράδυ της Παρασκευής, εκδρομή με λεωφορείο στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και στον Ανατολικό Όλυμπο το Σάββατο και ανάβαση με λεωφορείο στα μαγευτικά Πριόνια (1.100μέτρα υψόμετρο) και στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Όσοι δεν προτιμήσουν την φασολάδα και τα λουκάνικα στα Πριόνια μπορούν να ακολουθήσουν πεζοπορική κατάβαση στο μοναστήρι. Θα υπάρχει ξεναγός για τον αρχαιολογικό χώρο και ειδικευμένος γνώστης μονοπατιών για όσους επιλέξουν πεζοπορία στον Ενιπέα ή στην Αγία Κόρη.

Η οργάνωση γίνεται από την Επιτροπή Προγραμμάτων Περιφέρειας (πρόεδρος ο προδιοικτής Κώστα Καρβούνης) Την υποεπιτροπή της εκδήλωσης αποτελούν οι Ροταριανοί Σπύρος Γκαραβέλας (πρόεδρος κιν.6977464725), Κατερίνα Κότελη, Βασίλης Παπαγιάννης και Δημήτρης Χατζηθωμάς.
Δηλώσεις συμμετοχής στο εκδρομικό μέρος (λεωφορείο) στον Γραμματέα της Περιφέρειας Μενέλαο Συκάκη (τηλ.6972 623450, στ. 25310 21775 mail: Menelaosatrotary@gmail.com)

Περιμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία την κινητοποίηση όλων σας ώστε η δράση αυτή να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Η επιτυχία βρίσκεται στα δικά σας χέρια!!

Με ροταριανή αγάπη,
Γιώργος Χριστοφορίδης

 

Δηλώσεις συμμετοχής και προγράμματα εξορμήσεων:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΙΛΟΥ 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ-ΡΟΤΑΡΑΚΤΟΡΑ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

 

2484rid-Olympus-Route

Διαδρομή Γκορτσιά- Καταφύγιο