ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 2484 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο Esperos Palace στην όμορφη πόλη της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η τελετή για την αλλαγή ηγεσίας της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σειρά ομιλιών από αξιωματούχους του Ρόταρυ, με θεματολογία που περιστράφηκε γύρω από το ελληνικό Ρόταρυ και τους στόχους του για τη νέα χρονιά, όπως η Ειρήνη, οι ανθρωπιστικές δράσεις και η συνεργασία μεταξύ των λαών. Το πρώτο αυτό μέρος, έκλεισε με την παράδοση-παραλαβή της Γραμματείας της Περιφέρειας.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, αξιωματούχοι του Ρόταρυ και της Πολιτείας, ροταριανοί, και φίλοι του Ρόταρυ, τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αλλαγής ηγεσίας.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, χαιρέτισε την εκδήλωση – που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Καστοριά – ευχόμενος καλό Ροταριανό έργο στο νέο Διοικητή.

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος Διοικητής, Βασίλης Μακρής, επέδωσε βραβεία του Διεθνούς Ρόταρυ σε Ομίλους και ροταριανούς, οι οποίοι διακρίθηκαν τον χρόνο που πέρασε για τη δράση και τα επιτεύγματά τους, ενώ λίγο αργότερα, εν μέσω φιλοφρονήσεων, πέρασε τη σκυτάλη της Περιφέρειας στον νέο Διοικητή Κώστα Καρβούνη παραδίδοντάς του τα διάσημα του Διοικητή. Εκείνος με την σειρά του παρέδωσε τα διάσημα του εκλεγμένου Διοικητή, στον επερχόμενο Διοικητή 2015 – 2016, Γιώργο Χριστοφορίδη.

Μετά το τέλος της λιτής αυτής τελετής, το βήμα της Περιφέρειας παραχωρήθηκε στον κ. Σωτήρη Βόσδου, τ. Γ.Γ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο οποίος ήταν και ο επίσημος ομιλητής της βραδιάς, για να αναπτύξει με γλαφυρότητα την «Aνάγκη συνεργασίας ως κομβικό σημείο για τη διατήρηση της Ειρήνης στα Δυτικά Βαλκάνια»

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με δείπνο υπό τους ήχους ολιγομελούς ορχήστρας σε πνεύμα χαράς, αισιοδοξίας και προσδοκιών για μία παραγωγική νέα Ροταριανή χρονιά.