ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ Ο Ρ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο Ρ.Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Κωνστάντζα της Ρουμανίας, η αδελφοποίηση των Ροταριανών ομίλων Θεσσαλονίκης και του Ροταριανού ομίλου Cetatea Tomis Constanta Ρουμανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Κωνστάντζας παρουσία του Δημάρχου Κωνστάντζας κ. Decebal Fagadau, του Γενικού προξένου της Ελλάδας στη Κωνστάντζα, του πρόεδρου της Ελληνικής κοινότητας στην Κωνστάντζα κ. Νικόλαου Κυρέα, των αρχών της πόλεως, της προ -πρόεδρου του ΡΟΑΘ Δανάης Παλαμίδου, πολλών Ροταριανών από τη Θεσσαλονίκη και την Κωνστάντζα και πολλών μελών της Στέγης Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» που συνόδευσαν την ελληνική αποστολή, καθώς επίσης και πολλών μελών της Ελληνικής Κοινότητας Κωνστάντζας Ρουμανίας.

Το πρωτόκολλο Αδελφοποίησεως υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Θεσσαλονίκης Θεοδωρος Ασπασίδης και η πρόεδρος του Rotary club Cetatea Tomis Constanta, Anca Stanesku, ενώ ως παρατηρητές υπέγραψαν οι διοικητές Κωνσταντίνος Καρβούνης της 2484 του διεθνούς Ρόταρι και ο διοικητής της 2241 Piter Diculeskou.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΡΟΘ Θεόδωρος Ασπασίδης πρότεινε κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από τον εισερχόμενο διοικητή της 2484 περιφέρειας ροτ Γεώργιο Χριστοφορίδη, την αδελφοποίηση των δυο περιφερειών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η μικτή χορωδία της Στέγης Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής κοινότητος Κωνστάντζας που χόρεψε με Ελληνικές παραδοσιακές στολές, Ελληνικούς και Ρουμάνικους παραδοσιακούς χορούς.

Στη φωτογραφία της Αδελφοποίησης Ρ.Ο. Θεσσαλονίκης – Ρ.Ο. Κωνστάτζας, από αριστερά ο βοηθός Διοικητής Andrei Dumitru Radulescou της Ροταριανής Περιφέρειας 2241, η πρόεδρος του Rotary club Cetatea Tomis Constanta Κα Anca Stanesku, ο διοικητής της περιφέρειας 2241 Piter Diculeskou, ο πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης και η Προ πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης Δανάη Παλαμίδου