Αδελφοποίηση Ροταριανών Ομίλων Δυτικής Θεσσαλονίκης και Κλουζ- Ναπόκα

Αγαπητοί Ροταριανοί Συνάδελφοι Αγαπητοί φίλες και φίλοι.

Ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις δραστηριότητες του ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις και δράσεις εξωστρέφειας του Ρόταρυ, λίγο πριν το κλείσιμο της Ροταριανής χρονιάς είχε προγραμματίσει την αδελφοποίηση με τον Ροταριανό Όμιλο του Κλουζ- Ναπόκα της Ρουμανίας
Έτσι σήμερα με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Ο όμιλος μας την Δευτέρα 08/06/2015 πραγματοποίησε την αδελφοποίηση με τον Ροταριανό Όμιλο του Κλουζ Ναπόκα Ρουμανίας, του πιο παλιότερου Ροταριανού Ομίλου της χώρας, με χρονολογία ίδρυσης το 1935.
Την εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του πριν την αδελφοποίηση, λόγω ανηλημένων υποχρεώσεων, στο τραπέζι γνωριμίας των δύο αντιπροσωπειών, ο Πρόξενος της Ρουμανίας στην Θεσσαλονίκη κος Μartin Ladisiau SALAMON.
Στην εκδήλωση μας παραβρέθηκαν επιχειρηματίες της περιοχής, φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι Ελληνικών Φαρμακευτικών εταιρειών και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας με τους Ρουμάνους φίλους μας.
Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους και Ροταριανοί συνάδελφοι από τους άλλους ομίλους της Θεσσαλονίκης.
Από τον Ρ.Ο. Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του, Θεόδωρος Ασπασίδης,
Από τον Ρ.Ο. Καλαμαριάς ο πρόεδροςtτου, Στράτος Βλασακίδης
Από τον Όμιλο Ροταρακτ Καλαμαριάς ο πρόεδρος του, ο οποίος συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του Ομίλου Ροταρακτ του Κλουζ, για μελλοντική συνεργασία και αδελφοποίηση των δύο ομίλων τους.
Επίσης την εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του και ο προ διοικητής Βασίλης Χρηστάρας παλιό μέλος του ομίλου μας.
Από τον Ροταριανό Όμιλο του Κλουζ παραβρέθηκαν :
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Cornel Catoi ο οποίος είναι Πρύτανης της Κτηνιατρικής Σχολής στο Κλουζ- Ναπόκα με την σύζυγο του Florinela Catoi, η οποία είναι ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Κλουζ –Ναπόκα.
Ο εισερχόμενος πρόεδρος Radu Oprean ο οποίος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στην Φαρμακευτική σχολή του Κλουζ- Ναπόκα. Διευθυντής του τμήματος ποιότητας φαρμάκων στην φαρμακευτική σχολή με τη σύζυγο του Luminita Oprean Φαρμακοποιό, καθηγήτρια της φαρμακευτικής σχολή του Κλουζ –Ναπόκα
Ο προ- πρόεδρος Radu Badea καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής σχολής και μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας Ρουμανίας, με την σύζυγο του Minra Eugenia Badea καθηγήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής και πρόεδρο του Ομίλου Ινερ Γουήλ του Κλουζ- Ναπόκα
Ο προ- πρόεδρος του ομίλου Ioan Leanca, Businessman, Διευθυντής και ιδιοκτήτης της εταιρείας ετοίμων ενδυμάτων Somes Textile Factory.με την σύζυγό του Mihaela Leanca καθηγήτρια Λυκείου.
Ο Romeo Makaria που είναι διευθυντής τμήματος πληροφορικής μεγάλης βιομηχανικής εταιρείας, από τα ιδρυτικά μέλη του Ροταριανού Ομίλου Κλουζ – Ναπόκα ο οποίος είναι υπεύθυνος των σχέσεων του ομίλου με άλλους ομίλους ειδικά του εξωτερικού.
Ο Romeo Makaria είναι και παραμένει η ψυχή της αδελφοποίησης των Ροταριανών ομίλων με τον όμιλο του Κλουζ-Ναπόκα όπως έχει κάνει ήδη μέχρι τώρα με τον Ροταριανό όμιλο Κadikoy Instabul Turkey και τον Ροταριανό όμιλο Waalwijk The Netherlands και τώρα με τον δικό μας Όμιλο.
Ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Ροταρακτ του Κλουζ- Ναπόκα Gabriel Enache ο οποίος είναι Software Developer και ο οποίος ήρθε σε επαφή με τα μέλη του Ομίλου Ροταρακτ Καλαμαριάς, γνωρίστηκαν και έθεσαν τις βάσεις για μελλοντική συνεργασία και αδελφοποίηση.
Τελειώνοντας θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τους Φίλους και Αδελφούς πλέον, Ροταριανούς από τον Ροταριανό Όμιλο του Κλουζ- Ναποκα για την τιμή που μας έκαναν και δέχθηκαν να έρθουν στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψουμε την αδελφοποίηση των δυο ομίλων μας.
Από την μεριά μας θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης θα τιμήσει αυτήν την υπογραφή και με στενότερη συνεργασία, όσον αφορά τις Ροταριανές δράσεις, αλλά και όσον αφορά τις επαγγελματικές ανταλλαγές και συνεργασίες μεταξύ των μελών των ομίλων μας.

Για το Δ.Σ του Ρ.Ο.Δυ. Θεσσαλονίκης,
Αποστολίδης Αριστοτέλης