Αδελφοποίηση με Μπάνσκο

Επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποίησε το διάστημα 26-27-28 Φλεβάρη ο Ροταριανός Όμιλος Θάσου προκειμένου να αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο όμιλο Bansko-Raslog. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση και ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Θάσο ο γείτονας Όμιλος, ολοκλήρωσε την πράξη αδελφοποίησης των δύο Ομίλων.

Οι πρόεδροι των δύο Ομίλων υπέγραψαν χάρτα συνεργασίας , που σκοπό της έχει να προάγει την φιλία μεταξύ των μελών του, να αναβαθμίσει και να διαφημίσει τον εθελοντισμό μέσω του Ροταριανού Ιδεώδους, να διευρύνει τους διεπαγγελματικούς ορίζοντες στα πλαίσια των Βαλκανικών ορίων και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς μεταξύ δύο γειτονικών και επαγγελματικά ομοειδών πόλεων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και οι δύο δήμαρχοι Λευτέρης Μερέσης και Georgi Ikonomov οι οποίοι υποσχέθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις και μεταξύ των δύο πόλεων με σκοπό την τουριστική σύμπραξη, μιας και το τουριστικό προϊόν των δύο δημοφιλών προορισμών (Bansko-Θάσος) είναι αντιστρόφως ανάλογο (Χειμώνας-Καλοκαίρι).

[widgetkit id=5]