64η Τελετή της Απονομής των «Βραβείων Ευποιϊας»

makedonia brabeia eupoiias 2016

Οι  Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της κοινωφελούς τους δραστηριότητας, έχουν καθιερώσει κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών εδώ και 64 χρόνια (από το 1953) έναν υπέροχο θεσμό, μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση, την τελετή των βραβεύσεων Έργων Ευποιϊας, Αλτρουϊσμού και Κοινωνικής Προσφοράς.  Σ’ αυτήν βραβεύονται οργανώσεις, φορείς και άτομα από τον βορειοελλαδικό χώρο, για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Η Τελετή Βραβεύσεων πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δημόσια πανηγυρική τελετή, παρουσία των Αρχών της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών, εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και εκατοντάδων πολιτών. Στους βραβευόμενους απονέμονται βραβεία με χρυσά, αργυρά μετάλλια, καθώς και δημόσιοι επαίνοι.

 

Η 64η Τελετή της Απονομής των «Βραβείων Ευποιϊας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό ομιλητή τον τ. Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Δήμα και με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ανάπτυξη, η μόνη λύση».

 

Όπως ανακοίνωσε στη Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Μπέφας θα βραβευτούν, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για τα 90 χρόνια μεγάλης και συνεχούς προσφοράς της στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό του τόπου μας, η Διεθνής Οργάνωση Α21 για την ανθρωπιστική της δράση και για την κατάργηση της εμπορίας ανθρώπων, ο Ελληνικός Σύλλογος «Θαλασσαιμίας» για την ανθρωπιστική προσφορά του στην προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία, η συγγραφέας Ελένη Δικαίου για την συμβολή της ως πρέσβειρα ειρήνης και φιλίας μέσω της παιδικής λογοτεχνίας, η Χάϊδω Αγγελή για την μακρόχρονη κοινωνική δράση και προσφορά στον συνάνθρωπο, ο Στρατηγός Βασίλειος Μωϋσίδης για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του στον συνάνθρωπο, ο εθελοντής πυροσβέστης Γεώργιος Μπόγκιας για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο κοινωνικό σύνολο, η Ελένη Καρακινάρη και ο Γεώργιος Καρακινάρης για την μακρόχρονη προσφορά τους στον συνάνθρωπο με την αιμοδοσία, ο Ευάγγελος Φυλακτός για την μακρόχρονη προσφορά του στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την συμβολή της τέχνης του μαρμάρου στην αναστήλωση και ανάδειξη των μνημείων του τόπου μας, η Άννα Τσεκούρα για την πολύπλευρη ανθρωπιστική προσφορά της και τη δωρεά πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου στους «Γιατρούς του Κόσμου», ο

 

Ανθυποπλοίαρχος  Κυριάκος Παπαδόπουλος του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του, τον ηρωϊσμό, την αυταπάρνηση και αυτοθυσία στη διάσωση συνανθρώπων μας, ο Χρήστος Βλαχούδης και ο Αθανάσιος Γρηγοριάδης για πράξεις αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, η Ντρίτα Τζιόμο για την ανθρωπιστική της δράση και ηρωϊκή συμβολή της στη διάσωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο της Κατοχής, ο Γκουέλφο Ζαμπόνι, τ. Πρόξενος Ιταλίας επίσης για την ανθρωπιστική του δράση και συμβολή του στη διάσωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα χρόνια της κατοχής, η νηπιαγωγός Σουλτάνα Τσιγγίδου για την πολύπλευρη δράση και προσφορά την στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, οι Σπύρος Νεράντζης, Πέτρος Αγαθός, Ευάγγελος Σκούπουρας, Σταμάτη Κυριακή και Μιχαήλ Ψαϊλας, για την ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά τους σε άτομα με κινητικά προβλήματα, τον Αστυφύλακα Χρήστο Βλαχούδη και τον Ειδικό Φρουρό Αθανάσιο Γρηγοριάδη της Ομάδας ΔΙΑΣ της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική πράξη αυτοθυσίας προς τρείς συνανθρώπους μας και το Αμερικανικό Κολλέγιο «Αnatolia” Θεσσαλονίκης για το υψηλό εκπαιδευτικό του έργο συνδυασμένο με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση..

 

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ζαρίφης σημείωσε τη σπουδαιότητα του θεσμού των «Βραβείων Ευποιϊας» που έρχεται κάθε χρόνο να επιβραβεύσει την προσφορά, την αυτοθυσία, τον αλτρουϊσμό και τον ηρωϊσμό των ανθρώπων του βορειοελλαδικού χώρου που συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση των αξιών σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε ζωντανές τέτοιου είδους διοργανώσεις, ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, γιατί συμβάλλουν στην προαγωγή και ανάπτυξη μιας κοινωνίας που προσπαθεί και παλεύει να διατηρήσει τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες ακέραιες και αληθινές.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εμφανισθεί και η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. Διοργανωτές όμιλοι των φετινών Βραβείων Ευποιϊας είναι, ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Ρ.Ο. Πανοράματος και ο Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν». Η είσοδος για κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης,ο πρόεδρος του Ρ. Ο. Πανοράματος κ. Γαβριήλ Τσαλιγόπουλος, ο πρ. πρόεδρος και β. Διοικητού Θεόδωρος Ασπασίδης,  ο πρόεδρος του Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν» κ. Δημήτριος Αναγνώστου και ο σύμβουλος επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

 

Μετά το πέρας της τελετής των απονομών οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης παραθέτουν γεύμα προς τιμήν όλων των βραβευμένων.